Lounais-Häme Forssa

Mikä kaapeli-tv:n ja -kaistojen korjauksessa kestää? - sähkökatko hajotti vahvistimia eri puolilta Forssaa

Lounean kaapeli-tv:n ja -kaistojen vahvistimia hajosi torstaina eri puolilla Forssaa. Korjaustyöt käynnistettiin välittömästi, mutta kaikkien hajonneiden laitteiden vaihto vie aikaa.

Torstaina osan Forssaa pimentänyt sähkökatko aiheutti pulmia myös Lounean kaapeli-tv:lle ja kaapelikaistoille. Lounea ilmoitti vikatiedotteessaan häiriön alkaneen torstaina kello 15:30. Arvioiduksi päättymisajaksi ilmoitettiin perjantai kello 12.

 

Lue myös: Kaksi yhtäaikaista vikaa pimensi Forssaa iltapäivällä – sähköt saatu palautettua mutta kaapeliverkossa ongelmia

 

Miksi kaapeliverkon korjaaminen vie näin kauan, kun sähköt palautuivat joka puolelle alle tunnissa, asiakastuen päällikkö Antti Manninen Louneasta?

– Sähköverkon ongelmien johdannaisena meidän kaapeli-tv- ja kaistaverkosta hajosi torstaina vahvistimia eri puolilla Forssaa. Korjaustyöt, eli hajonneiden vahvistimien vaihto aloitettiin välittömästi. Ilmoitimme tiedotteessa korjausajan varmuuden vuoksi perjantaihin kello 12, koska emme tienneet, ehtisimmekö vaihtaa kaikkia vahvistimia torstain aikana.

– Ennen kuin pääsimme laitteita vaihtamaan, meidän oli tehtävä myös vianrajaustyötä, mikä luonnollisesti vie aikaa.

Tarvittiinko koko ilmoitettua korjausaikaa?

– Perjantai-aamuna ennen kello kymmentä tilanne oli se, että kaksi aivan pientä aluetta Forssan Asemakadun suunnalla oli enää pimeänä. Suurin osa rikkoutuneista laitteista saatiin vaihdettua torstaina.

Kuinka tyypillinen tällainen vikatilanne kaapeliverkossa on?

– Meidän laitteemme ovat sellaisia, että ne ottavat aika herkästi nokkiinsa sähkökatkoista, mutta ei se mikään automaatio ole. Paljon riippuu siitä, mikä sähkökatkon aiheuttaa ja mitä sen aikana tapahtuu. Ukkonen on toinen tilanne, jossa laitteita voi hajota.

– Tilanteita tulee useampia vuodessa, mutta tällä kertaa poikkeuksellista oli sähkökatkon laajuus, mikä aiheutti sen, että myös meillä hajosi laitteita useammalla alueella. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

29.2.2020

Uusimmat