Lounais-Häme Ypäjä

Mikä on mielestäsi parasta Ypäjällä? – Kunta järjestää tarinakilpailun

Ypäjän kunta järjestää tarinakilpailun, joka jatkuu tammikuun loppuun asti. Kilpailun teema on ”Parasta Ypäjällä”. Kunta aikoo käyttää parhaita kirjoituksia paperisissa ja sähköisissä matkailu- ja markkinointimateriaaleissaan.
Ypäjän viestintä- ja elinvoimasuunnittelija Inka Stormin mukaan tarinakilpailulla halutaan osallistaa kuntalaisia ja tuoda Ypäjän positiivisia puolia esiin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Mikä on mielestäsi parasta Ypäjällä? Ypäjän kunta toivoo tähän kysymykseen vastauksia järjestämässään tarinakilpailussa, joka jatkuu tammikuun loppuun asti. Kunta aikoo käyttää parhaita kirjoituksia paperisissa ja sähköisissä matkailu- ja markkinointimateriaaleissaan. Tarinakilpailun kilpailuaika alkoi 10. joulukuuta.

Ypäjän kunnan viestintä- ja elinvoimasuunnittelija Inka Stormi kertoo, että tarinakilpailun teema on ”Parasta Ypäjällä”.

– Se, mikä kirjoittajan mielestä on parasta Ypäjällä voi liittyä esimerkiksi hänen ystäviinsä tai perheeseensä, harrastuksiinsa, työhönsä tai arkeen. Parasta voi olla myös ypäjäläinen luonto, ruoka, murre tai vaikkapa paikalliset perinteet ja kotiseudun historia tai kenties kirjoittajan mieleen muistuu jokin tietty hetki, joka kiteyttää sen, mikä on Ypäjällä parasta, Stormi sanoo.

Stormin mukaan idea kilpailun järjestämisestä syntyi, koska tavoitteena on osallistaa kuntalaisia ja nostaa esiin positiivisia asioita, jotka ovat Ypäjällä hyvin.

– Osallistujien ei kuitenkaan tarvitse välttämättä asua Ypäjällä, vaan he voivat olla myös muualta, kunhan heillä on mielessä jokin Ypäjään liittyvä tarina. Osallistujat voivat siis nykyisten kuntalaisten lisäksi olla esimerkiksi Ypäjältä muualle muuttaneita tai kesäasukkaita.

 

Tarinakilpailuun voi osallistua lähettämällä lyhyen tarinan, runon, aforismin, muistelman tai muun kirjoituksen siitä, mikä on parasta Ypäjällä. Kirjoitusten tulee olla enintään 250 sanan pituisia. Kirjoittajan toivotaan keksivän tekstilleen myös osuvan otsikon ja muistavan mainita nimensä ja yhteystietonsa.

Osallistuessaan tarinakilpailuun kirjoittaja antaa kunnalle luvan käyttää kirjoitustaan kunnan matkailu- ja markkinointimateriaaleissa. Kirjoittaja voi kuitenkin kertoa, jos ei halua, että hänen etunimensä liitetään tekstin yhteyteen kunnan materiaaleissa.

Kirjoitukset voi toimittaa sähköpostitse osoitteeseen inka.stormi@ypaja.fi doc-, pdf- tai rtf-muodossa tai kopiona kunnantalolle. Sähköpostin osoitekenttään tai kirjekuoreen merkitään ”Parasta Ypäjällä” ja kirjoitus tulee lähettää viimeistään 31.1.2019.

– Toivomme kilpailuun runsasta osanottoa. Uskon, että kilpailu myös herättää kiinnostusta. Kerroimme kilpailusta jo marraskuussa Ypäjäläinen-lehdessä, kunnan nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa, ja kyselyjä tuli paljon jo ennen kilpailuajan alkamista. Olemme olleet yhteydessä myös kouluihin, sillä toivomme lasten ja nuortenkin lähettävän tarinoitaan. Toiveena on toki, että osallistujien ikä vaihtelee vauvasta vaariin, jotta saamme mukaan mahdollisimman erilaisia tarinoita, Stormi sanoo.

 

Tarinakilpailun raati valitsee kahdeksan parasta kirjoitusta. Raatiin kuuluvat Inka Stormin lisäksi vapaa-aikaohjaajat Eeva Lehtonen ja Riina Levander, kentänhoitaja Kari Vähäniitty ja Ypäjällä pitkään opettajana toiminut ja nykyään eläkkeellä oleva Helena Kujansuu. Lisäksi eskarilaiset lapset osallistuvat palkittujen valitsemiseen yhteisäänellä.

Voittajat ilmoitetaan ja palkitaan helmikuussa 2019. Palkintoina on paikallisia palveluja ja tuotteita. FL

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic