Lounais-Häme

Mikä Yhtiönkadun liikennevaloissa mättää?

Yhtiönkadun ja Eteläisen Puistokadun risteyksen liikennevalot Forssassa ovat olleet syksyn aikana useasti pois käytöstä ja vilkuttavat keltaista valoa. Valot olivat pois käytöstä myös eilen maanantaina, kun risteyksessä rysähti.

Yhtiönkatua ajanut henkilöautoilija ajoi toisen henkilöauton kylkeen. Eteläiseltä puistokadulta kolmion takaa auton eteen kiilannut kuljettaja kertoo, ettei nähnyt Yhtiönkadulla ajanutta autoa.

Vanhempi konstaapeli Mika Penttilä vahvistaa, että risteyksessä on huono näkyvyys. Hänen mukaansa risteyksessä pitää olla liikennevalot aina toiminnassa tai sitten siihen pitää rakentaa liikenneympyrä.

Miksi liikennevalot ovat olleet pois käytöstä, kunnallistekniikan päällikkö Tero Tiensuu Forssan kaupungilta?

-Kaikki muu tekniikka on uusittu, mutta vanhat johdatukset, eli maan alla kulkevat kaapelit eivät risteyksessä toimi. Syksyn sateet ovat tehneet maaperästä märän, mikä on korostanut ongelmaa. Opastimissa tai liikennevalokeskuksessa ei ole vikaa.

-Häiriötä selvitellään koko ajan ja ongelma korjataan mahdollisimman pian. Kaapeli on rikki, mutta kaapelia on paljon, eikä meillä ole tietoa, mistä kohtaa kaapeli on rikki. Siksi en pysty antamaan arviota siitä, milloin liikennevalot saadaan toimimaan.

Onko muissa Forssan liikennevaloissa ongelmia?

-Turuntien ja Rautatienkadun risteyksen liikennevaloissa on samaa vikaa. Liikennevalokeskuksen verkkokortit ovat tiensä päässä. Niitä ei pysty enää ostamaan, vaan käytämme loppuun puretuista risteyksistä saatuja varaosia, mutta se valoristeys on kyllä tiensä päässä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic