Lounais-Häme

Mikkelin ortodoksisen seurakunnan kirkossa tulipalo - palokunta pelasti muun muassa ikoneja savun keskeltä

Mikkeli
08.10.2018, 00:45

Kotimaa

Mikkelissä ortodoksisen seurakunnan kirkossa sunnuntaina illalla syttynyt tulipalo on saatu sammutettua, kertoo pelastuslaitos. Pelastuslaitoksen mukaan rakennukselle aiheutuneet palovahingot eivät muodostuneet suuriksi. Savu ja noki kuitenkin levisivät laajasti kirkkosaliin ja aiheuttivat merkittävää vahinkoa muun muassa pintamateriaaleille.
Palokunta pelasti kirkosta suuren määrän arvokasta irtaimistoa kuten ikoneja. Irtaimiston osalta vahingot näyttävät jääneen pieniksi.
Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa. Poliisi ja pelastuslaitoksen palontutkijat aloittavat aamulla palonsyyntutkinnan.
Pelastuspäällikkö Tuomo Halmeslahti kertoi aiemmin STT:lle, että palossa ei tullut henkilövahinkoja.
Halmeslahden mukaan palo syttyi kirkon sisätiloissa.
– Paikalta tulleen tiedon mukaan palo olisi ollut sähköpääkeskuksen lähettyvillä, mutta mistä se palo on tarkemmin syttynyt, niin sitä ei pysty vielä sanomaan. Kaikki on auki siltä osin, Halmeslahti sanoo.
Hätäkeskus sai ilmoituksen Paavalinkadulla syttyneestä palosta noin varttia vaille kymmenen illalla. Kyseessä on Saimaan ortodoksisen seurakunnan Pyhän ylienkeli Mikaelin kirkko.

Palo alkoi ilmeisesti alttarin läheltä

Kirkkoherra Bogdan Grosu kertoi STT:lle illalla, että vahinkojen tarkempi selvittäminen alkaa aamulla.
– Ymmärtääkseni ikoneja ei ole palanut. Savuvahingoista emme vielä tiedä. Jokainen ikoni on meille arvokas. Ne ovat niin arvokkaita, ettei niitä voi rahalla ostaa.
Grosun mukaan palo sai ilmeisesti alkunsa alttariapulaisen huoneesta alttarin läheltä. Kirkossa ei ollut sisällä ketään palon syttyessä. Hälytys tapahtui kirkon hälytysjärjestelmän kautta.
Grosun mukaan pelastuslaitos ja poliisi toimivat ripeästi ja palo saatiin nopeasti hallintaan.

STT

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti