Lounais-Häme

Miksi Louna-kirjastot ovat niin pitkään kiinni?

Louna-kirjastot eli Forssan, Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän kirjastot ovat maanantaista lähtien seuraavat kaksi viikkoa kiinni tietojärjestelmävaihdon vuoksi.

Miksi vaihdoksessa kestää niin kauan, Forssan kaupunginkirjaston kirjastotoimenjohtaja Maarit Järveläinen?

Tietojärjestelmän kautta tehdään kirjastossa aivan kaikki. Koko tietojärjestelmän vaihtaminen on aivan erilainen prosessi kuin vaikkapa Excelin tai Wordin vaihtaminen uudempaan versioon.

Maanantain ja tiistain aikana meidän nykyisestä Origo-kannasta otetaan kopio. Sen jälkeen emme tietysti voi vanhaa kantaa enää käyttää, emmekä voi lainata mitään. Kopio toimitetaan uuden järjestelmän toimittajille, jotka konvertoivat sen uuteen järjestelmään. Tämä kestää viisi päivää.

Sinä aikana henkilökuntamme koulutetaan uuteen järjestelmään. Emme tietysti silloin voi pitää kirjastoa auki.

Viimeiset kiinniolopäivät voimme tarkastaa uudessa järjestelmässä viimeiset asiat sekä tallentaa sinne tietyt tiedot, mitä ei voi tehdä aiemmin. Lisäksi puramme kahden viikon aikana esimerkiksi palautusluukkujen kautta syntyvän ruuhkan.

Meillä oli aluksi varattuna vain viikko vaihdokseen, mutta se ei riitä. Kaksi viikkoa on minimiaika.

Onko kirjaston käyttäjät ihmetelleet pitkää katkosta?

En ole ehtinyt olemaan asiakaspalvelun puolella niin paljon, että pystyisin arvioimaan, mutta olemme tästä pyrkineet kertomaan ja tiedottamaan mahdollisimman hyvin.

Sakkoja ei tarvitse pelätä, sillä laina-aikoja on pidennetty. Uskon, että joustamme myös kirjaston auetessa, emme ala heti karhuamaan. Annamme sopeutumisvaraa myös asiakkaille, koska tauko on ihan meistä kiinni.

Tämä on ikävä palvelukatkos, edellinen oli vuonna 2003. Järjestelmän vaihdos on niin suuri rumba, että ei sitä tehdä yhtään useammin kuin on pakko.

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/40355-louna-kirjastot-sulkevat-ovensa-kahdeksi-viikoksi

 

Uusimmat

Fingerpori

comic