Lounais-Häme

Miksi Veikkaus hankaloittaa liikuntarajoitteisten pelaamista?

Kuva: Veikkaus
Kuva: Veikkaus

Lukija kokee, että Veikkaus on hankaloittanut liikuntarajoitteisten ja vanhusten elämää muuttamalla Veikkaus-kortin ehtoja. Hänen kertoo, ettei liikuntarajoitteinen voi antaa Veikkaus-korttiaan puolisolleen ja lähettää tätä kioskille palauttamaan lottokuponkia.

Kortin käyttö helpottaisi elämää, sillä mahdollinen voitto maksettaisiin suoraan Veikkaus-tilille, eikä sitä tarvitsisi lähteä henkilökohtaisesti kioskilta lunastamaan.

Pelaaminen olisi mahdollista myös älypuhelimella tai tabletilla, mutta niitä ei kaikilla ole käytössään.

Miksi puoliso tai avustaja ei voi käydä palauttamassa kuponkia liikuntarajoitteisen puolesta ja näyttää samalla tämän Veikkaus-korttia, Veikkauksen viestintäpäällikkö Tomi Auremaa?

– Ohjeistuksessamme on määritelty, että asiakkaan on henkilökohtaisesti oltava paikalla, kun pelejä liitetään Veikkaus-kortille. Tämä mahdollistaa esimerkiksi sen, että liikuntarajoitteisten henkilöiden henkilökohtaiset avustajat voivat avustaa pelien pelaamisessa, kunhan kortin haltija itse on läsnä. Pelejämme voi toki edelleenkin pelata myös ilman Veikkaus-korttia.

Onko Veikkaus-kortin ehtoihin tehty viime aikoina jotakin muutoksia? Miksi?

– Veikkaus-kortti lanseerattiin syksyllä 2006. Sopimusehdoissa on ollut alusta alkaen maininta, että asiakkuus on henkilökohtainen, eikä sitä voi luovuttaa toisen henkilön käyttöön. Tällä pyritään varmistamaan arpajaislain ja rahanpesulain velvoitteet asiakkaan tuntemisesta ja tunnistamisesta, pelitilin sekä pelitilin käyttövälineiden henkilökohtaisuudesta sekä väärinkäytösten ehkäisemisestä.

– Joulukuussa 2017 päivitetyt sopimusehdot korostavat entisestään asiakkuuden sekä siihen liittyvien tunnistautumisvälineiden, kuten Veikkaus-kortin, henkilökohtaisuutta. Asiasta myös tiedotettiin tehostetusti asiakkaita. Lisäksi Veikkaus tarkensi ohjeistustaan pelimyyjille helmikuussa 2018. Myyntipaikkojen henkilökunnalle tähdennettiin, etteivät he voi edellä mainitut perustelut huomioiden ottaa vastaan asiakkaan Veikkaus-korttia, jos se on selvästi jonkun muun kuin asiakkaan oma.

Veikkaus-asiamies oli kertonut lukijallemme, että käytännössä katsotaan, onko kortissa oleva nimi miehen vai naisen. Jos nimi ei ole selvästi ristiriidassa käyttäjän sukupuolen kanssa, korttia voi käyttää. Onko tässä mitään järkeä?

– Veikkaus-kortilla pelaaminen myyntipaikassa ei lähtökohtaisesti vaadi henkilöllisyyden todentamista aukottomasti joka kerta. Tämä vaikeuttaisi asiointia kohtuuttoman paljon.

– Asiakasta ei luonnollisestikaan lähtökohtaisesti epäillä väärinkäytöksistä, mutta mikäli selvästi huomataan, ettei Veikkaus-kortti ole omistajansa hallussa, myyjä ei ota korttia vastaan. Usein tällaisessa tilanteessa kyse on ollut tottumuksesta tai palveluksen tekemisestä läheiselle, eikä asiakas ymmärrä toimivansa sopimusehtojen vastaisesti, vastaa viestintäpäällikkö Tomi Auremaa Veikkauksesta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic