Lounais-Häme

Miljonäärien määrä Suomessa kasvaa – Humppilassa asuu muutama miljonääri

Forssassa ja Tammelassa ei asu Helsingin Sanomien mukaan yhtään miljonääriä. Sen sijaan Humppilassa asuu muutama miljonääri. Lehden mukaan määrää ei kerrota tarkemmin  yksityisyyden suojan takia.
Forssassa ja Tammelassa ei asu Helsingin Sanomien mukaan yhtään miljonääriä. Sen sijaan Humppilassa asuu muutama miljonääri. Lehden mukaan määrää ei kerrota tarkemmin  yksityisyyden suojan takia. Arkistokuva

Verohallinnon tiedoista selviää, että vuonna 2018 veronalaisia tuloja tienasi yli miljoonan yhteensä 963 henkilöä. Vielä vuonna 2014 yhtä paljon tienaavia henkilöitä oli 598.

Vuoden 2018 tilastoista selviää, että miljonäärejä on jo 108:ssa kunnassa. Eniten miljonäärejä eli Helsingissä ja Espoossa. Helsingissä heitä oli 334 ja Espoossa 144.

Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Kaikki miljonäärit eivät lehden mukaan elä pääkaupunkiseudulla. Vuonna 2018 kolmanneksi eniten miljonäärejä asui Turussa. Turkulaisia miljonäärejä oli kyseisenä vuonna 50.

Lisäksi yli miljoonan tienanneita asui muun muassa Tampereella 42 ja Oulussa.

Forssassa ja Tammelassa ei asu Helsingin Sanomien mukaan yhtään miljonääriä. Sen sijaan Humppilassa asuu muutama miljonääri. Lehden mukaan määrää ei kerrota tarkemmin  yksityisyyden suojan takia.

Kaiken kaikkiaan Humppilassa on 2 073 tulonsaajaa.

Hämeenlinnassa asuu taas kahdeksan sellaista henkilöä, jotka ovat tienanneet vähintään miljoonan. Hattulassa ja Janakkalassa taas ei yhtään.

Kaiken kaikkiaan Forssassa on 15 356 tulonsaajaa, Tammelassa 5 441 tulonsaajaa, Hämeenlinnassa 58 674 tulonsaajaa, Hattulassa 8 064 tulonsaajaa ja Janakkalassa 14 055 tulonsaajaa.

Kun miljonäärien määrän suhteuttaa kunnan tulonsaajien määrään, kärkeen nousevat Kauniainen ja Naantali. Kauniaisissa miljonäärejä on 37 kappaletta ja Naantalissa 11. Miljonäärien määrä kunnissa on 0,32 ja 0,07 prosenttia tulonsaajista.

Vastaavasti Helsingissä prosentti jää 0,05:een ja Espoossa 0,06:een.

Miljonäärien tulot koostuivat pääasiassa pääomatuloista.

Uusimmat

Fingerpori

comic