Lounais-Häme

Miljoonakaupat uudelle kierrokselle Humppilassa

Humppilan kunnanhallitus pohdiskeli yli neljätuntiseksi venyneessä kokouksessaan torstaina, voiko valtuusto päättää Mäntyrinteen kiinteistöjen myynnistä, vaikka valtuuston edellisestä kokouksesta on vireillä valitus hallinto-oikeudessa. Valituksen tehnyt Pekka Niinikoski on myös täydentänyt alkuperäistä valitustaan. Hän on vaatinut jälkeenpäin asialle toimeenpanokieltoa kunnes hallinto-oikeus on antanut asiassa tuomionsa.

Runsaan ja vilkkaan keskustelun aikana Lassi-Antti Haarala (kesk.) teki vastaehdotuksen, ettei asiaa käsiteltäisi oikeusprosessin keskeneräisyyden vuoksi. Eira Rosenberg (vihr.) kannatti vastaehdotusta.

Asiasta äänestettiin ja alkuperäinen kunnanjohtajan esitys voitti vastaehdotuksen äänin 5-2. Haarala ja Rosenberg jättivät pöytäkirjaan eriävän mielipiteensä.

Torstaina kokoontunut kunnanhallitus esittää edelleen valtuustolle – kuten teki myös 13.3. – että Mäntyrinteen palvelukeskuksen rakennukset lukuun ottamatta teknisen tilan rakennusta myydään miljoonan euron kauppahinnalla Attendolle.

Samoin valtuustolle esitetään uudestaan, että vanhuspalvelujen tuottaminen siirtyisi Attendolle uuden vanhuspalvelukeskuksen tiloissa. Tähän liittyen kunnanhallitus neuvottelee vanhoja vuokra- ja palvelusopimuksia uusiksi.

Samalla hallitus päätti kuitenkin hakea hallinto-oikeudelta lisäaikaa lausunnolleen, jota oikeus on pyytänyt valituksen käsittelyn yhteydessä kunnalta. Kunnan lausunto tulisi alkuperäisen pyynnön mukaan jättää perjantaihin 5.5. mennessä.

Pekka Niinikoski teki kunnallisvalituksen Humppilan kunnanvaltuuston 23.3. tekemästä päätöksestä, jossa valtuusto päätti myydä Mäntyrinteen kiinteistöt miljoonalla eurolla Attendo oy:lle. Valtuusto hyväksyi samassa yhteydessä, että se valtuuttaa kunnanhallituksen neuvottelemaan vuokra- ja palvelusopimuksen, jonka myötä vanhuspalveluiden tuottaminen Humppilassa voi jatkua Attendon toimesta uuden vanhuspalvelukeskuksen tiloissa.

Niinikosken mukaan asian käsittelyssä tehtiin menettelytapavirhe. Kunnantalolla katsotaan, ettei menettelyvirhettä tapahtunut.

-On kuitenkin selkein ja yksinkertaisin ratkaisu käsitellä asia nopeasti uudestaan, kunnanjohtaja Jari Keskitalo toteaa.

Käsittely hallinto-oikeudessa pitkittäisi Humppilalle merkittävän asian eteenpäin viemistä, joten asia tuotiin hetimiten kunnanhallitukseen.

Kunnanvaltuusto käsittelee asiakokonaisuutta ensi viikon torstaina 27.4. Edellisellä kerralla valtuusto hyväksyi kunnanhallituksen pohjaehdotuksen äänin 17–4.

Valtuutettu Aira Suikki (kesk.) esitti asian jättämistä pöydälle lisäselvityksiä varten. Suikin esitystä kannattivat Kaija Romppainen (kesk.), varavaltuutettu Ari Valta (kesk.) ja Eira Rosenberg (vihr.)

Mäntyrinteen palvelutalon sisäilmatutkimus oli torstaina kunnanhallituksen nähtävissä. Keskitalon mukaan kuntotutkimuksessa ei löytynyt hälyttäviä asioita mutta kunnostettavaa vanhassa rakennuksessa toki on.

Kunnostustarpeita on eritoten käyttövesiputkistossa ja katon rakenteissa. Pesu- ja saunaosastolla on puolestaan kosteusvaurioita, minkä vuoksi osasto pitäisi uusia kokonaisuudessaan.

Ilmanvaihdon osalta ei löytynyt moitittavaa eikä asuintiloista kosteusvaurioita.

-Yhden asunnon ulkoseinässä oli mikrobikasvustoa mutta tämä asunto on ollut poissa käytössä, Keskitalo mainitsi.

Attendon aikomuksena on rakennuttaa uusi 40-paikkainen hoivakoti Humppilaan. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic