Lounais-Häme Forssa

Milkshakemakers julkaisee levyn – Forssalaisbändi tekee myös paluun esiintymislavalle

Forssalaisbändi Milkshakemakers julkaisee äänitteen 26 vuoden tauon jälkeen. Bändi tekee myös paluun esiintymislavalle.
Milkshakemakersin jäsenet ovat Sampo Lyly (edessä), laulu, kitara, huulihrappu, Jarkko Lindholm, kitara (vas.), Kalle Lepola, laulu, basso (oik.) ja Jani Kallionpää, rummut. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssalaisbändi Milkshakemakers julkaisee äänitteen 26 vuoden tauon jälkeen. Hurriganesin tyylistä rockia soittava bändi tekee pitkän tauon jälkeen myös paluun esiintymislavalle, sillä se heittää ilmestyvän cd-levynsä kunniaksi levynjulkistamiskeikan.

Bändillä on kasassa alkuperäiskokoonpanonsa, johon kuuluvat Kalle Lepola, basso ja laulu, Jarkko Lindholm, kitara, Sampo Lyly, kitara ja laulu ja Jani Kallionpää, rummut. Lyly asuu nykyään Raumalla, Lindholm Tammelassa ja Lepola ja Kallionpää Forssassa.

Bändi perustettiin 1990-luvun alussa, kun Lepola oli 16-vuotias, Lyly ja Kallionpää 17-vuotiaita ja Lindholm 26–27-vuotias.

– Bändimme oli aktiivinen vuosina 1992–1995, mutta sen jälkeen toiminta hyytyi, kun jotkut lähtivät armeijaan ja toisille tulivat elämään muut kuviot, Lepola kertoo.

Yhtye soitti 1990-luvulla pääasiassa omia biisejään, joiden tekemisestä vastasivat lähinnä Lindholm ja Lyly. Jonkin verran ohjelmistoon kuului myös cover-kappaleita esimerkiksi CCR:ltä ja Hurriganesilta.

– Teimme omia biisejä niin paljon kuin osasimme ja pystyimme. Lauloimme englanniksi, koska se kuulosti hienommalta kuin suomen kieli. Usein intoa oli enemmän kuin taitoa. Sanomallakaan ei ollut niin väliä, kunhan riimit rimmasivat, Lepola nauraa.

Milkshakemakers esiintyi 1990-luvulla säännöllisesti silloisen Down Underin ja nykyisen Ravintola Puistolinnan alakerrassa housebändinä. Keikkoja oli myös lukiolaisten bileissä. Bändi teki yhden demon, joka äänitettiin c-kasetille ja sitä myytiin hyvin.

Noin kymmenen vuotta sitten Milkshakemakers teki kaksi keikkaa, minkä jälkeen bändi on ollut tauolla.

– Ajatus bändin kasaamisesta ja levyn tekemisestä syntyi, koska Jarkko Lindholm perusti Tammelaan Wave Werstas Studio -nimisen äänitysstudion. Hän päätti tuottaa levymme ikään kuin testilevynä. Kahlasimme levyä varten läpi biisejämme. Olin nuotittanut niistä suurimman osan ja kirjoittanut sanat muistiin, minkä lisäksi meillä on tallella kellariäänityksiä siitä, miten soitimme, Lepola kertoo.

Levylle tuli bändin kolme alkuperäistä biisiä, jotka ovat Me and the boys, Bonnie and Clyde ja Louisiana streets.

Bändi treenaa Jokioisilla levynjulkistamiskeikkaa varten, ja lisäksi jokainen jäsen harjoittelee kotioloissa äänitteiden avulla. Lepolan mukaan yhteistreeneissä yllätti, miten hyvin soitto tuli selkärangasta.

– Innostuimme, kun saamme soittaa biisejämme pitkästä aikaa. Nuorena tehdyt sanoitukset tuntuvat nyt hauskoilta, treeneissä jokaisella on pieni hymynkare suupielessä ja välillä purskahdamme naurunremakkaan. Me muut olemme nyt vähän yli 40-vuotiaita ja Jarkko on hieman yli 50-vuotias, mutta vanhojen biisiemme soittaminen toi jokaisesta jälleen ulos pienen poikasen, Lepola naurahtaa.

Lepolan mukaan levynjulkistamiskeikan jälkeen ei ole sovittu uusia esiintymisiä, mutta vaikkapa omanikäisten entisten lukiolaisten kokoontumisessa soittaminen kiinnostaisi.

Milkshakemakersin levynjulkkarikeikka on ravintola Sävelessä Forssassa lauantaina 9.3. alkaen kello 20. FL

 

Juttua muokattu 20.2. klo 22.55.

Korjattu ravintolan nimi Ravintola Puistolinnaksi.

 

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic