Lounais-Häme Somero

Millaista osaamista ja osaamisen puutetta työntekijöillä on? – Somero saatteli aloitteen loppuun käsitellyksi

Valtuustoaloite vuodelta 2016 on tulossa päätökseen.
Somerolla on tällä hetkellä vireillä yhteensä 11 valtuustoaloitetta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Somerolla on tällä hetkellä vireillä yhteensä 11 valtuustoaloitetta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Someron kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että se merkitsee aloitteen osaamisen kartoittamisesta loppuun käsitellyksi.

Kokoomuksen syyskuussa 2016 tekemässä aloitteessa ehdotettiin tehtäväksi kattava osaamiskartoitus, joka antaisi tietoa kaupungin henkilökunnan osaamisesta ja osaamisen vajeesta.

Kaupunki kartoittaa työntekijöidensä osaamista muun muassa vuosittaisten kehityskeskustelujen yhteydessä. Kaupungilla ei ole tällä hetkellä käytössä HR-ohjelmaa, joka mahdollistaisi osaamistiedon keräämisen ja hyödyntämisen kootusti ja tehokkaasti.

Palkanmaksuohjelma on kuitenkin uusittava tänä vuonna, ja sen yhteydessä saadaan työkaluja myös osaamistiedon nykyistä parempaan hallinnointiin.

Keskushallinto on myös yhdessä johtoryhmän kanssa aloittanut prosessin johtamisen kehittämiseksi. Sen yhtenä tavoitteena on osaamistarpeiden tunnistaminen sekä osaamisen hyödyntäminen ja kehittäminen.

Vanhusneuvoston tekemän induktiosilmukka-aloitteen kaupunginhallitus siirsi teknisen toimen valmisteltavaksi.

Aloitteessa esitetään, että kaikki julkisten tilojen kokoontumistilat ja palvelupisteet varustettaisiin induktiosilmukalla ja että kaupunki hankkisi muutamia siirrettäviä ja lainattavia induktiosilmukkajärjestelmiä.

Somerolla valtuustoaloitteita on tällä hetkellä vireillä yhteensä 11. FL

Uusimmat

Näkoislehti

11.7.2020

Fingerpori

comic