Lounais-Häme

Mimosa Jallow ui 50 metrin selkäuinnin välieriin SE-ajalla

Helsinki
04.08.2018, 13:38

Urheilu-uutiset

EM-uintien avauspäivän synnyttämät arvuuttelut Mimosa Jallowin kunnosta voi lopettaa. Jyväskyläläinen teki lauantaina Glasgow’ssa huiman ennätysparannuksen uimalla 50 metrin selkäuinnissa Suomen ennätyksen 27,42.
Edellinen ennätys parani peräti 0,39 sekuntia. Jallow oli uinut aiemman SE:n 27,81 kahdesti kesällä: ensin Monte Carlossa Mare Nostrum -kisoissa ja perään Jyväskylän SM-altaassa kesäkuun lopussa.
– Nyt otimme tämän sillä mielellä, että näytän selkäuinnissa, että tästä kropasta löytyy, Jallow iloitsi.
Hän ui illan välieriin alkuerien kolmanneksi parhaalla ajalla.
– Iltauinti on vielä helpompi, sillä fiilis tulee itsestään. Mennään nauttimaan, ja toivottavasti huomenna pystyy oikeasti räjäyttämään, hän ennakoi sunnuntai-illan finaalia.
Jallowin mukaan alkueräuinti pysyi loppuun asti kasassa.
– Tuntui todella hyvältä. Yritimme saada verryttelyssä kierroksia ylös, koska eilen oli vaisumpaa.
Me-muoto Jallowin puheessa viittasi hänen itsensä lisäksi valmentaja Marko Malvelaan.
Hänen vierellään Britannian Georgia Davies ui Euroopan ennätyksen 27,21. Maanosan ennätys parani kaksi sekunnin sadasosaa. Jallowia nopeampi alkuerissä oli myös kisoihin tilastoykkösenä tullut Venäjän Anastasija Fesikova ajalla 27,23.
– Moni on parantanut selkäuinnissa ennätyksiään. Hyvä, että pystymme Euroopassa nostamaan tasoa. Maailmanennätyskään ei ole eurooppalaisilta kaukana, Jallow tuumasi.
Matkan ME on Kiinan Jing Zhaon 27,06 vuodelta 2009.
Jenna Laukkanen oli 50 metrin selkäuinnin alkuerissä 24:s ajalla 28,85. Vilma Ruotsalainen paransi ennätyksensä 30,04:ään, mutta harmitteli, ettei 30 sekunnin raja alittunut. Ruotsalainen oli 43:s.

Ida Hulkko ui 100 metrin rintauinnin välieriin

Ida Hulkko eteni välieriin uinnin pitkän radan EM-kisojen 100 metrin rintauinnissa. Tamperelaisuimari teki Glasgow’ssa tarkkaa työtä, sillä hän kellotti kolmen sekunnin sadasosan päähän ennätyksestään. Välieriin jäi tavoiteltavaa, sillä Hulkko on tullut kisoihin ennätysjahtiin.
– Illalla kovempaa. Uinti oli perussuorittamista, ja edelleen viimeinen herkkyys puuttuu. Jos illalla pääsisi 1.07:ään, se olisi huikeaa, alkuerissä 14:nneksi sijoittunut Hulkko arvioi.
Hulkko ui Glasgow’ssa satasen aikaan 1.08,48, ja 100 metrin rintauinnissa hänen ennätyksensä on toukokuun alun 1.08,45.
Hän arveli, että päiväunet herkistävät uimarin illalla parempaan vauhtiin.
– Eilen sai hyvin avattua kropan. Aamulla verryttely tuntui hyvältä ja oli olo, että tänään lähtee.
– Uinti tuntui hyvältä, ja pystyin pitämään sen loppuun asti kasassa. Täytyy illalla yrittää avata vähän kovempaa ja toivoa, että se tulee loppuun asti.
Tamperelaisen TaTU:n Hulkko, 19, kisaa ensimmäisissä pitkän radan EM-kisoissaan. Perjantaina hän paransi jo ennätystään 50 metrin vapaauinnissa yli puolella sekunnilla.
Satasen ja 50 metrin rintauinnit ovat Hulkon päämatkat Glasgow’ssa. Hän on 50 metrin rintauinnissa Suomen ennätysnainen parannettuaan lajin SE:n 30,70:ään huhtikuussa Norjan Bergenissä.
Jenna Laukkanen oli alkuerien 18. nopein ajallaan 1.08,56. Hänen edellään on kolme brittiä, joten Laukkanen on ensimmäisellä varasijalla jatkoon.
Jatkoon pääsi 16 nopeinta, mutta yhdestä maasta voi välierissä uida enintään kaksi edustajaa.
Veera Kiviranta oli alkuerien 47:nneksi nopein ajallaan 1.12,00.
Puolestaan kaikki kolme suomalaisuimaria jäivät alkueriin miesten 100 metrin vapaauinnissa. Paras suomalainen oli Anton Herrala ajallaan 50,75. Hänen sijoituksensa oli 57:s. Teemu Vuorela oli 63:s ja Ari-Pekka Liukkonen 73:s.

Kuznetsov jäi alkueriin 200 metrin perhosuinnissa

Sergei Kuznetsov ei päässyt jatkoon miesten 200 metrin perhosuinnin alkueristä.
Kuznetsov oli porukan viimeinen ajallaan 2.10,82.
Miesten perhosuinti oli unkarilaisten juhlaa, sillä viidestä ensimmäisestä sijasta neljä meni unkarilaisille.
Maarajoituksen mukaan välieriin selviytyy enimmillään kaksi urheilijaa joka maasta, joten vain Tamas Kenderesi ja Kristof Milak pääsivät jatkoon.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Kaupallinen yhteistyö

Uusimmat

Näkoislehti

22.10.2020

Fingerpori

comic