Lounais-Häme

"Minä rakastan käsillätekoisia"

Kun Tinja-Riina Lepo, 6v. aloitti Forssan kuvataidekoulussa, hän tärisi onnesta, ja ilonkyyneleetkään eivät olleet kaukana.

-Kun minä rakastan käsillätekosia ja piirtämistä niin paljon. Minä haluan aina piirtää tai askarrella. Kuviksessa on siksi kivaa, kun siellä saa tehdä, Tinja kertoo.

Tinja piirtää usein myös kotona ja autossa ja…

-Kynä ja paperia pitää aina olla lähellä. Kotonakin askarrellaan paljon, mutta kuviksesta tulee paljon uusia ideoita kotiin asti, äiti Tiina Lepo toteaa.

Mieleisiä aiheita Tinjalle ovat erityisesti eläimet. Kahvila Ilon ikkunassa on esillä esimerkiksi apina, kettu ja peura.

-Piirrän myös mielelläni lintuja, maisemia, luontoa ja kotitaloja.

Toimittajan lehtiöön Tinja piirsi pikapikaa kissan.

-Niitä minä rakastan, mutta haluaisin myös koiranpennun. Meidän Viivi-koira saa pentuja ja toivon, että saan niistä yhden.

Tinja kertoo rakastavansa myös höpsöjä juttuja. Niin kuin fimomassasta muotoiltuja nipsukorvakoruja.

-Massasta teen paljon juttuja kotona. Ulkona voi muotoilla mutaa.

Kuviksessa Tinja on ottanut myös tabletilla kuvia ja käyttänyt niitä töissään. Myös planeettoihin hän on tutustunut.

-Opena on ollut Maikku (Aho) ja ryhmässä on kavereita, tyttöjä ja myös poikia. Siellä on yksi Peppikin, joka on kiva.

Ensi syksynä Tinja aloittaa Miinan eskarin Jokioisilla; siellä on tiedossa jo monta ennestään tuttua ystävää ja uutta, jännittävää puuhaa.

-Kuviksessa tehtiin ensin vihkoihin kirjoittamista ja piirtämistä, mutta en tietänyt silloin vielä, että osaan kirjoittaa. Nyt osaan jo. Silloin olin viisi vuotta.

Tinjan jälkeen Kahvila Ilon ikkunassa esitellään muita kuvataidekoulun oppilaita seuraavan vuoden aikana.

-Haluamme nostaa esiin hyvä tyyppejä ja innokkaita tekijöitä monipuolisesti. Ilon ikkunassa esittäytyvät eri ikäiset ja eri tasoiset tekijät. Tällä näyttelyllä ja nimityksellä kuvis haluaa innostaa, kertoo johtava opettaja Teija Lauronen.

Kesäkuvikseen Tinja ei tällä kertaa osallistu, koska kesäkuulle on tiedossa muuta tekemistä.

Forssan kuvataidekoulun kesäkuvis on tarkoitettu 4–9-vuotiaille lapsille, mutta tänä vuonna taidekursseja järjestetään myös 10–14-vuotiaille.

Kesäkuvisryhmät kokoontuvat kesäkuussa arkisin piirtämään, maalaamaan, muotoilemaan ja leikkimään. 4–6-vuotiaat taiteilevat kahden tunnin ajan ja 7–9-vuotiaat neljän tunnin ajan kerrallaan. Isoimmat uppoutuvat esimerkiksi akvarellimaalaukseen ja grafiikkaan. Ohjaajina toimivat kuvataidekoulussa pitkään opiskelleet nuoret.

Viiden päivän mittaiset kurssit järjestetään 6.6.–1.7. Ilmoittautuminen on torstaina 26. toukokuuta klo 17–19 Kehräämön Ehtootorin aikaan kuvataidekoululla (Wahrenink.13.).

Uusimmat

Fingerpori

comic