Lounais-Häme

Minien kokoontumisessa Liesjärvellä oli mahdollisuus nähdä automallin kehityskaari

Pohjoismainen Minien kohtaaminen Tammelan Liesjärvellä tarjosi Mini-harrastajille mahdollisuuden viettää aikaa samanhenkisten harrastajien seurassa.

Koko perheen viikonloppukokoontuminen tarjosi monenlaista ohjelmaa Eräkeskus Metsäkouluntien maisemissa. Moni ulkopuolinen sai viikonlopun aikana myös hieraista silmiään, kun Minit olivat joukolla liikenteessä tapahtumaan kokoontuessaan ja sieltä poistuessaan. Nähtävää oli myös ajokkien kiertäessä autosuunnistusradalla.

 

Osanottajia pohjoismainen kokoontuminen keräsi Suomen lisäksi Norjasta, Ruotsista ja Venäjältä. Itseoikeutetusti oli mukana Minejä myös auton syntysijoilta Britanniasta.

Tapahtumassa oli nähtävillä Minejä eri vuosikymmeniltä. Erityisen hyvin oli edustettuna vuosikerta 1959. Kauimmainen perinteinen Mini saapui kokoontumiseen tuhannen kilometrin päästä. Nykyaikaisella BMW Minillä matkaa Liesjärvelle taitettiin peräti 1 500 kilometriä.

Paikalla oli myös tilaisuus hankkia autoihin sopivia käytettyjä ja uustuotanto-osia.

 

Ohjelmassa oli erilaisia leikkimielisiä kilpailuja. Venttiilikoppakisa tosin äityi ajoittain melko totiseksi, kun Minin venttiilikopasta rakennetut ajokit mittelivät mäkiradalla paremmuudesta.

62 autokuntaa lähti mukaan leikkimieliseen autosuunnistukseen, jossa kierrettiin niin Saaren kansanpuistossa kuin Forssassakin.

Pohjolan komeimmaksi Miniksi kruunatiin norjalainen PickUp.

 

Lisätty 21.7. klo 12.10 kuvaajan nimi.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic