Lounais-Häme

Minigolfrata Puttaamo avautumassa kesäkuun alussa Forssassa

Muutaman kesän Forssassa Talsoilanpuistossa toiminut minigolfrata Puttaamo on hyvin suurella todennäköisyydellä avautumassa 5. kesäkuuta.

Taustatoimintaan on tulossa muutoksia. Vielä viime kesänä Puttaamon yrittäjänä toiminut Patrik Lindgren joutuu omien työkiireidensä johdosta luopumaan Puttaamon jokapäiväisestä toiminnasta. Apuun on tulossa minigolfyrittäjänä vuodesta 2012 asti toiminut Suomen Ratagolfliitto ry:n puheenjohtaja Miro Marjamäki.

-Ajatuksena on, että Patrik jäisi tueksi taustalle ja vetovastuu toiminnasta olisi minulla, Marjamäki kertoo.

 

Marjamäellä on omaa minigolftoimintaa Loimaalla ja Turussa. Liiton puheenjohtajana hän tuntee taustat ja tietää, mikä on yleinen vuokrataso Suomessa. Forssan kaupungin pyytämää kausivuokraa alueesta hän pitää kohtuuttomana.

-Kyse on kaupungille pienestä, mutta liiketoiminnan kannalta isosta summasta. Toiveeni on, että kaikki noin 50 minigolfrataa pystyisivät toimimaan ja itsekin olen valmis pyörittämään rataa nollatuloksella, mutta omia tai pankin rahoja en toimintaan pysty laittamaan.

Marjamäen näkemys on, että kausivuokra pitäisi saada pudotettua noin viidennekseen aiemmasta, jotta toiminnasta tulee jollain tasolla kannattavaa.

-Ei se Patrikinkaan aikana ihan kannattamatonta ole ollut, mutta me joutuisimme palkkaamaan kaksi ulkopuolista työntekijää päivittäistoimintaan, joten tilanne muuttuu, Marjamäki huomauttaa.

-Joku ratkaisu yritetään kaupungin kanssa löytää, toteutustavat ovat vielä haussa, hän jatkaa.

 

Uusi yrittäjä aikoo kehittää Puttaamon toimintaa lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Marjamäen ajatuksena on tuoda minigolfradan ja viereisen frisbeegolfradan asiakkaiden käyttöön kahvilatyyppistä toimintaa, jossa myynnissä olisi ainakin kahvia ja irtojäätelöä.

-Viiden vuoden tähtäimellä on tarkoitus tehdä golfradalle isompaa investointia, mutta tämä kesä mennään entisillä radoilla, Marjamäki sanoo.

 

Forssan kaupungin tekninen johtaja Antti Heinilä muistuttaa, että kaupungilla on olemassa oleva vuokrasopimus alueesta tämän vuoden loppuun asti.

-Yhdyskuntalautakunta on asettanut tietyt taksat. Kyse on melko roimasta pyynnistä, mutta toki kaupungin talous ei siihen kaadu. Emme halua lajia tappaa Forssasta, mutta meidän on vain oltava reiluja ja tasapuolisia kaikkia vuokralaisia kohtaan, Heinilä muistuttaa.

Forssan kaupungin yhdyskuntalautakunta käsittelee yrittäjän vuokrantarkastuspyyntiä kokouksessaan kesäkuun toisella viikolla. FL

 

 

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic