Lounais-Häme

Ministeri Niinistö: Ranskan kiinnostus Suomea kohtaan selittyy osin hävittäjälobbaamisella

Helsinki
27.08.2018, 22:44

Kotimaa

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) näkee, että Ranskan kiinnostus Suomea kohtaan johtuu osin Suomen tulevista hävittäjähankinnoista. Ranskalainen Dassault Rafale -hävittäjä on yksi viidestä mallista, jota Suomen tarjouspyyntö koskee.
Niinistö arvioi Ylen A-studiossa maanantaina, että kukin maa pyrkii varmasti aktiivisesti myymään hävittäjiään Suomelle, sillä 64 koneen hankinta on ministerin mukaan suurin käynnissä oleva hävittäjäkauppa Euroopassa.
Tarjouspyyntöjä hävittäjistä on Ranskan lisäksi jätetty myös Britanniaan, Ruotsiin ja kahdelle valmistajalle Yhdysvaltoihin.
Niinistö puhui lähetyksessä Ranskan interventioaloitteesta, josta Suomi on ilmaissut olevansa kiinnostunut. Niinistö pitää hyvänä, että aloite kiinnittää huomiota myös Itämeren kiristyneeseen turvallisuustilanteeseen.
Ranskan presidentti Emmanuel Macron saapuu vierailulle Suomeen keskiviikkona. Vierailulla kuullaan Niinistön mukaan lisää interventioaloitteesta. Ranskan puolustusministeri Florence Parly vieraili Suomessa viime viikolla.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti