Lounais-Häme

Miniyleisö näki Jokeri-veteraanin Mäen liittymisen maalikerhoon - Teemu Pulkkisen Minsk hävisi maalimättäjäiset

Helsinki
08.10.2018, 21:48

Urheilu-uutiset

Jokerit palasi voittokantaan KHL-jääkiekkoliigassa, kun se kaatoi kaukalossaan Dinamo Minskin 5-3. Jokereissa ainoana pelaajana helsinkiläisten kaikilla viidellä KHL-kaudella pelannut Tomi Mäki viimeisteli 2-1-maalin. Osumaa todisti Jokerien kauden pienin yleisömäärä, 7 072 katsojaa.
– Isoin asia oli se, miten vastaamme SKA-tappioon. Totta kai olen iloinen, että sain itse onnistumisia, Jokerien avausmaalin syötöllään alustanut Mäki kuvasi.
Mäki, 35, liittyi tällä sesongilla 19:ntenä pelaajana joukkueessaan maalintekijäkaartiin. Minsk-ottelu oli Mäelle vasta kauden neljäs liigapeli. Nyt Jokereissa on enää niin sanotuista nimimiehistä ilman maalia kuluvalla kaudella Tommi Kivistö sekä loukkaantumisten takia vähille peleille jääneet Antti Pihlström ja Jesper B. Jensen.
– Tämä on ollut ehdottomasti alkukauden vahvuutemme. Se on iso asia, viimeksi toissakaudella itse maalannut Mäki kiteytti.
Mäki pelasi Sakari Mannisen ja Steve Moseksen kanssa samassa ketjussa. Trion peli rullasi sujuvasti.
– Ei olla aikaisemmin tällä kaudella päästy pelaamaan yhdessä. Nyt saatiin hyvä iltapuhde, Mäki kertoi.

Pulkkisen paluu

Minskissä syyskaudella maalitykkinä jälleen kunnostautunut Teemu Pulkkinen jäi osumitta kasvattajaseuraansa vastaan. Suomalaishyökkääjä on valkovenäläisen joukkueensa aatelia niin viimeistelijänä kuin tehopisteilläkin mitattuna, Pulkkisella on koossa 15 ottelusta tehopinnat 6+6.
– Aika outo peli tänään, molemmat teki paljon virheitä, Pulkkinen puntaroi.
Jokerit-ottelussa nähtiin useita niin sanottuja räkämaaleja.
– Pelin kanssa on vielä tekemistä. Pikkuhiljaa on alkanut tuntua paremmalta, Pulkkinen mietti.
Pulkkisen, 26, viisi edellistä kautta kuluivat Pohjois-Amerikassa. NHL:ssä hän tavoitteli läpimurtoa Detroitissa, Minnesotassa ja Arizonassa.
AHL-farmiliigan Grand Rapidsissa Pulkkinen pyssytti runkosarjakaudella 2014-15 peräti 34 maalia ja 16:ssa pudotuspelissä jopa 14 osumaa.
– Pienestä kaukalosta siirtyminen isompaan ottaa aikansa. Toki pelejä pitäisi voittaa vähän enemmän, Pulkkinen linjasi.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti