Lounais-Häme

"Minulle on jo iso kunnia olla ehdolla"

Suomen Koripalloliiton liittokokous kokoontuu lauantaina Helsingissä. Kokouksen asialistalla on muun muassa liiton puheenjohtajan valinta.

Istuva puheenjohtaja Antti Zitting on halukas jatkamaan tehtävässä, mutta hän saa haastajan Forssasta. Pitkän linjan koripallovaikuttaja, Forssan Koripoikien entinen puheenjohtaja ja pelaaja Markku Molenius on ilmoittanut olevansa käytettävissä uudeksi puheenjohtajaksi.

-Minua on pyydetty ehdolle ja olen antanut siihen suostumukseni, Molenius kertoo.

 

Koripallo on viime vuosina ollut Suomessa mukavassa nosteessa muun muassa miesten maajoukkueen menestyksen ja huikeasti yleisöä keränneiden EM-otteluiden takia. Liittoa menestysvuodet johtaneella Zittingillä on vankka kannatuskunta pääkaupunkiseudulla, eikä hänen syrjäyttämisensä liene helppoa.

Molenius on tosissaan liikkeellä, eikä vain sparraamassa istuvaa puheenjohtaja.

-En lähde tähän huvin vuoksi, mutta minulle on jo iso kunnia olla ehdolla. Jos minut valitaan, hoidan tehtävän varmasti hyvin. Jos en tule valituksi, on ollut kunnia olla ehdolla, Molenius muotoilee.

Molenius painottaa, ettei hän ole ajanut ehdokkuuttaan puheenjohtajaksi, vaan on pyydettäessä suostunut ehdolle. Varsinaista puheenjohtajakampanjaa hän ei ole tehnyt.

 

Molenius ei kerro, ketkä ovat hänet takanaan, eikä halua vielä mielipiteitään liiton kehittämisestä julkisuuteen.

-Minulla on omia ajatuksiani liiton toiminnasta, mutta kerron ne kokouksessa niille, jotka asiasta päättävät. En lähde vielä julkisuudessa teesejäni avaamaan.

FoKoPo-taustainen Molenius on 54-vuotias myyntijohtaja. Hän työskenteli pitkään Forssa Printissä, ja on nykyään painotalo PunaMustan palveluksessa.

Molenius ei olisi ensimmäinen lounaishämäläinen puheenjohtaja Koripalloliitossa. Matti Suonpää toimi liiton puheenjohtajana vuosina 1993–1995. Tämän jälkeen Suonpää toimi muun muassa Koripalloliiton liittovaltuuston puheenjohtajana. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic