Lounais-Häme

Mitä enemmän sataa, sitä hauskempaa on ulkoilla

-Onpas mukavaa, että tulitte vesisateesta huolimatta, Forssan kaupungin vastaava nuoriso-ohjaaja Jaana Riitamaa sanoo ja ottaa vastaan nuoren perheen, joka on juuri saapunut Vikspirtin pihaan värjöttelemään sateenvarjojen suojissa.

Vettä vihmoo ja maassa velloo kura, mutta yllättävän moni perhe on uskaltautunut ulos katsomaan, millainen on Forssan kaupungin ensimmäistä kertaa järjestämä Perhepäivä.

Ja miksipä jäädä kotiin, kun lasten mielestä tänään on ihan tavallinen ulkoilusää.

 

-Meillä ulkoillaan joka päivä, eikä silloin katsota keliä, sanoo Sauli Drockila, yksi lapsensa tapahtumaan tuoneista isistä.

Drockilan mielestä lapsi tarvitsee päivittäin raitista ulkoilmaa.

-Ulkona lapsi pääsee kuluttamaan energiaansa, jonka jälkeen päiväunet maistuvat. Ulkona lapselle voi myös opettaa paljon kaikkea hyödyllistä, kuten pyörällä ajoa. Ulkoilu on samalla pois ruutuajasta.

Drockilan perheen lapset oppivat käyttämään tablettia jo parivuotiaina.

-Sen ikäinen tarvitsee muitakin leluja kuin YouTuben, Drockila sanoo.

 

Juuri tästä syystä perhe on tullut Vikskartanon pihalla järjestettävään perhepäivään. Perhepäivä aloittaa lasten syyslomaviikon. Tapahtumaan on tuotu liikennepuiston autoja ja ypäjäläinen poni, jonka selkään lapset saavat nousta.

Sari Mäntyvaara paistaa ulkona pienen katoksen alla makkaraa ja Kaisa Ahola pyörittää Vikspirtissä hattarakonetta, joka on lainattu Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistykseltä.

-Pyrimme joka vuosi järjestämään erilaisia ulkoilutapahtumia Forssan eri kaupunginosissa. Tarkoituksena on tuoda tapahtumat lähelle perheitä, Jaana Riitamaa kertoo.

Kaupungin lastentapahtumat halutaan yleensä pitää maksuttomina, jotta mahdollisimman monilla perheillä olisi mahdollisuus osallistua.

-Tuemme omalta osaltamme perheiden kasvatustyötä. Perheissä voi olla erilaisia ongelmia, ja tapahtumat tuovat mielekästä tekemistä ja myönteisyyttä lasten päivään. Kun lapsi pääsee purkamaan energiaansa tapahtuman tiimellyksessä, loppupäivä sujuu rauhallisemmin.

 

Perhepäivässä ei ole epäilystäkään siitä, etteivätkö lapset pääsisi purkamaan tarmoaan. Järjestetyn tapahtuman lisäksi monia kiinnostavat vesilätäköt ja maassa vellova kura.

Katoksen alla seisovat vanhemmat nauravat, että mitä enemmän sataa, sitä hauskempaa lapsilla näyttää olevan ulkona.

-Ei tämä sää lapsia haittaa. Aikuisten ongelma tämä on, tuumaa makkaranpaistajakin.

Sari Mäntyvaara laskee paistaneensa 40 makkaraa. Menekki ei ole ollut aivan niin hyvä kuin tapahtuman järjestäjät toivoivat, mutta melko onnistunut siihen nähden, että tapahtuma on ehtinyt vasta puolilleen.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic