Lounais-Häme Forssan seutu

Onko lautasella vuonna 2030 laboratoriolihaa tai bioreaktorilla tuotettua ruokaa? – Tulevaisuuden ruoka hautuu tutkijan aivoissa

Tulevaisuudessa syömme kasvispohjaista juustoa, laboratoriokasvatettua lihaa ja ruoan ominaisuuksia muuttavia entsyymejä. Osa muutoksista on pakollisia, mutta itse ruoka on jatkossakin nautinnon lähde.
Syömmekö tulevaisuudessa omenapiirakkaa vai piirakkaa, joka maistuu omenalta? FAI:n catering-alan kolmannen vuoden opiskelija Santeri Ahtiainen (oik.) leikkaa piirakkaa tarjoiltavaksi Tulevaisuus Cafen asiakkaille. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tulevaisuudessa syömme kasvispohjaista juustoa, laboratoriokasvatettua lihaa ja ruoan ominaisuuksia muuttavia entsyymejä. Osa muutoksista on pakollisia, mutta itse ruoka on jatkossakin nautinnon lähde.

Haluatko lukea koko jutun ja muut paikalliset artikkelit?

Tutustu digiin eurolla

Samalla tilauksella pääset lukemaan Forssan Lehden kiinnostavimmat uutiset sekä mitä Suomessa ja maailmalla tapahtuu:

  • Kaikki verkkosisällöt
  • Näköislehden ja liitteet
  • Sovelluksen

Olen jo tilaaja

Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan artikkelin loppuun kirjautumalla sisään.

Uusimmat

Näkoislehti

29.11.2020

Fingerpori

comic