Lounais-Häme Forssan seutu

Onko lautasella vuonna 2030 laboratoriolihaa tai bioreaktorilla tuotettua ruokaa? – Tulevaisuuden ruoka hautuu tutkijan aivoissa

Tulevaisuudessa syömme kasvispohjaista juustoa, laboratoriokasvatettua lihaa ja ruoan ominaisuuksia muuttavia entsyymejä. Osa muutoksista on pakollisia, mutta itse ruoka on jatkossakin nautinnon lähde.
Syömmekö tulevaisuudessa omenapiirakkaa vai piirakkaa, joka maistuu omenalta? FAI:n catering-alan kolmannen vuoden opiskelija Santeri Ahtiainen (oik.) leikkaa piirakkaa tarjoiltavaksi Tulevaisuus Cafen asiakkaille. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tulevaisuudessa syömme kasvispohjaista juustoa, laboratoriokasvatettua lihaa ja ruoan ominaisuuksia muuttavia entsyymejä. Osa muutoksista on pakollisia, mutta itse ruoka on jatkossakin nautinnon lähde.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Forssan Lehden jutut.

Uusimmat

Fingerpori

comic