Lounais-Häme Forssa

Mitä kuuluu Forssan maksuttomille kaupunkipyörille? – "Negatiivista ei ainakaan meidän korviimme ole kuulunut"

– Mitään negatiivista ei ainakaan meidän korviimme ole kuulunut, Triplaamosta kerrotaan.
Triplaamo sai vanhat pyörät lahjoituksena Nimby-elokuvaa varten. Pyörät kunnostettiin ja laitettiin liikenteeseen. Kuva: Lassi Puhtimäki
Triplaamo sai vanhat pyörät lahjoituksena Nimby-elokuvaa varten. Pyörät kunnostettiin ja laitettiin liikenteeseen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan katukuvaan ilmestyi elokuun taitteessa maksuttomia kaupunkipyöriä, jotka oli lahjoitettu työ- ja toimintakykyä ylläpitävälle Triplaamolle alun perin Nimby-elokuvan kuvauksia varten.

Triplaamo kunnosti pyörät ja laski ne liikenteeseen maksuttomaan käyttöön. Pyörien sääntöinä ovat, että citypyörää ei saa lukita tai heittää Loimijokeen, ja että ne olisi hyvä palauttaa Forssan keskustaan mihin tahansa pyörätelineeseen. Pyörien vakituinen varikko on Forssan linja-autoasemalla.

– Meidän väkemme on käynyt joskus jopa kiertelemässä ja katsemelassa, näkyykö pyöriä. Kyllä niitä tasaisin väliajoin huomaa liikenteessä. Meille myös välillä on soiteltu ja kerrottu, että näinpäs sellaisen citypyörän, Triplaamon Tarja Salko-Simola iloitsee.

 

Aiemmin aiheesta: Forssaan maksuttomia kaupunkipyöriä – Pyörien käyttöön liittyy 3 epätavallista sääntöä

 

Kun citypyörät laskettiin liikenteeseen, muun muassa Forssan Lehden Lyhyet-palstalla esitettiin pelkoja, että pyörät päätyvät nopeasti vandalismin uhreiksi tai Loimijoen pohjaan. Pyörät ovat levinneet ympäri Forssaa ja sitä, onko kaikki yleiseen käyttöön lasketut pyörät yhä liikenteessä, on mahdotonta arvioida.

– Mitään negatiivista ei ainakaan meidän korviimme ole kuulunut. Olemme laittaneet joitakin ohjeita ja teippejä uudelleen, kun niitä on irrotettu pyöristä, mutta ei juuri muuta.

Salko-Simola sanoo, että jos pyörästä on esimerkiksi rengas puhjennut, on niitä huollettu Triplaamolla takaisin liikenteeseen. Käyttäjät ovat tuoneet pyöriä huoltoa tai korjausta varten linja-autoasemalle tai niiden olinpaikasta on soitettu, jotta triplaamolaiset ovat voineet hakea ne varikolle.

– Sellainenkin hauska tarina on, että meille tuotiin vihreäksi maalattu pyörä, josta totesimme sisälle nostamisen jälkeen, että eihän tämä ole meidän pyöriä, vaikka hyvin samalta näyttääkin. Värin sävy on hiukan erilainen. Paikkasimme silti renkaan ja laitoimme linja-autoaseman eteen esille, mistä se sitten katosi, Salko-Simola naurahtaa. FL

Näkoislehti

2.6.2020

Fingerpori

comic