Lounais-Häme

Mitä tiedetään ja mitä ei tiedetä Yhdysvaltojen pommipaketeista?

New York
25.10.2018, 04:24

Ulkomaat

Tämä tiedetään

– Yhdysvalloissa on lähetetty tällä viikolla ainakin viisi samanlaista pommipakettia.
– Kaikki pommit löydettiin ennen kuin ne ehtivät räjähtää, eikä kukaan ole loukkaantunut.
– Viranomaiset ovat vahvistaneet, että pommipaketti oli lähetetty ainakin entiselle presidentille Barack Obamalle, entiselle ulkoministerille Hillary Clintonille, entiselle oikeusministerille Eric Holderille, entiselle CIA:n johtajalle John Brennanille CNN:n toimitukseen ja demokraattipuolueen suurlahjoittajalle George Sorosille.
– Myös demokraattipuolueeseen kuuluva edustajainhuoneen jäsen Maxine Waters sai epäilyttävän paketin, jossa oli todennäköisesti samanlainen pommi.
– Holderille osoitettu paketti päätyi demokraattipuolueeseen kuuluvan edustajainhuoneen jäsenen Debbie Wasserman-Schultzin toimistoon, sillä hänet oli merkitty paketin lähettäjäksi.
– Wasserman-Schultz oli merkitty lähettäjäksi myös ainakin Obaman ja Clintonin paketteihin.
– Wasserman-Schultzin nimi oli kirjoitettu väärin ainakin Holderille osoitettuun pakettiin, eikä mikään viittaa siihen, että hän olisi lähettänyt paketit.
– Kussakin paketissa oli alkeellinen putkipommi.
– Brennanille CNN:n toimitukseen lähetetyssä paketissa oli lisäksi valkoista jauhetta.
– Kaikki tähän mennessä löydetyt pommit oli lähetetty ihmisille, joita presidentti Donald Trump on kritisoinut voimakkaasti tai jotka ovat kritisoineet voimakkaasti Trumpia.
– Viranomaiset kutsuvat pommipakettien lähettämistä terroriteoksi.
– Trump on tuominnut pommipakettien lähettämisen jyrkästi. Samoin ovat tehneet useat muut amerikkalaispoliitikot yli puoluerajojen.

Tätä ei tiedetä

– Kuka tai ketkä lähettivät pommipaketit?
– Mikä on tekojen motiivi?
– Kuinka suurta tuhoa pommit olisivat voineet aiheuttaa? Alkeellisetkin putkipommit voivat olla hyvin vaarallisia, mutta tällä viikolla löytyneiden pommien tutkinta on vielä kesken.
– Mitä CNN:n toimitukseen lähetetyn paketin sisältämä valkoinen jauhe on?
– Kuinka monta pommia pommipakettien lähettäjä on jo lähettänyt tai aikoo lähettää? FBI pitää mahdollisena, että lähipäivinä löydetään lisää vastaavanlaisia paketteja.
– Onko tapauksella vaikutusta välivaaleihin, jotka järjestetään 6. marraskuuta?

STT

Uusimmat

Fingerpori

comic