Lounais-Häme

Mitali karkasi, mutta Feeniks Basket oli hyvä nelonen

HNMKY oli vahvempi pronssiottelussa.
Fiia Hellsten on U14- ja U15-tyttöjoukkueen avainpelaajia. Kuva: Lassi Puhtimäki
Fiia Hellsten on U14- ja U15-tyttöjoukkueen avainpelaajia. Kuva: Lassi Puhtimäki

Feeniks Basket Forssan kovuus ei riittänyt aivan mitaleille saakka alle 14-vuotiaiden tyttöjen SM-lopputurnauksessa Lohjalla.

Feeniks Basket taipui turnauksen päätöspäivän sunnuntain molemmissa otteluissa. Välierässä vahvistuksia runkosarjan jälkeen riveihinsä saanut helsinkiläinen Helmi Basket kaatoi Feeniksin selvin lukemin 82–57, pronssiottelussa Helsingin NMKY oli forssalaisia vahvempi 74–63-pistein.

Suomen mestaruuden turnauksessa vei espoolainen Honka, Helmi Basket oli toinen. HNMKY sai pronssia ja Feeniks Basketin osaksi jäi neljäs sija. Kisakalliolla pelatussa lopputurnauksessa oli mukana ikäluokan kahdeksan parasta joukkuetta.

– Mitalinkiilto silmissä lähdimme tähän turnaukseen. Meillä on hyvä ryhmä, mutta oma läntinen alueemme on sen verran helppo, että kokemus kovista peleistä jäi vähäiseksi. Emme oikein pystyneet vastaamaan täällä vastustajien kovuuteen, joukkueen valmentaja Tero Kaseva sanoi.

Feeniks Basket voitti turnauksen kaksi ensimmäistä peliä, mikä varmisti paikan välierissä. Kolmessa viimeisessä ottelussa tuli takkiin.

– Heittopeli ei toiminut hyvin koko turnauksessa. Pääsimme omalla alueellamme sen verran helpolla, ettemme pystyneet täällä ahdistettuina pistämään palloa pussiin. Kaukoheitot eivät uponneet, eikä läheltäkään saatu sisään.

Neljäs sija on hyvä saavutus, ja turnaus toi kosolti oppia jatkoa ajattelen.

– Nyt tiedämme, miten kovissa peleissä pitää pelata ja mitä tällaisten pelien voittaminen oikeasti vaatii.

– Meidän on hyvä rakentaa tästä jatkoa forssalaiseen tyttökoripalloon. Meillä on ensi kaudella joukkueet niin 14-, 15-, 16- kuin 17-vuotiaidenkin SM-sarjassa, Kaseva lisäsi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic