Lounais-Häme

Mitali mielessä EM-kisoihin

Lounais-Hämeen Rastin Salla Koskela on jatkanut tänä talvena siitä, mihin viime kaudella jäi. Erinomaisen vauhdin ja tarkan suunnistusvireen löytänyt Koskela kahmi viime talvena viisi arvokisamitalia, muun muassa MM-kullan ja EM-kullan viesteistä.

Koskelan kesä sujui hyvin, ja hän oli hyvässä iskussa heti kauden ensimmäisissä kilpailuissa. Marraskuun lopulla Ylläksellä käydyissä hiihtosuunnistuksen maailmancupin osakilpailuissa hän otti voiton ja vitossijan.

-Ei hiihtovauhti ole ainakaan pudonnut viime kaudesta. On sitä jossain muissakin jutuissa menty eteenpäin, Koskela kertoo.

 

Ypäjäläislähtöinen Koskela vietti joulun seudun vanhoilla kotikulmillaan. Vaikka talvi ei ole Etelä-Suomea hemmotellutkaan, pääsi Koskela suksille kilpailutauon aikana kohtuuhyvin.

-Kyllä sitä sen verran lunta löytyi, että pystyin hiihtämään. Ihan niin hyvin ei mennyt kuin toivoin, koska piti taas nuhassa käydä, mutta ei tilanne paha ollut.

Perjantaina Koskela ajoi nykyiselle kotiseudulleen Joensuuhun ja veti matkalla treenin Kouvolassa. Hän pääsee hyvässä iskussa EM-katsastuksiin valmistavalle Vuokatin-leirille, jossa keskitytään hiihtosuunnistuksen taitoharjoitteluun.

EM-katsastuksista Koskela hakee hyviä kisoja, vaikkei valinnoista tarvitse ottaa paineita. EM-valinta on selviö erinomaisen alkutalven ja viime kauden mitalien ansiosta.

-Hyvät katsastuskilpailut tuovat itseluottamusta EM-kisoja varten, Koskela sanoo.

 

Hiihtosuunnistuksen EM-kilpailut käydään helmikuun alussa Velingradissa Bulgariassa vuoristo-olosuhteissa. Kisamaastot ovat noin 1,5 kilometrin korkeudella merenpinnasta.

Koskela kilpailee mieluiten lähempänä merenpintaa, mutta on niin hyvässä kunnossa, että uskaltaa asettaa tavoitteet korkealle myös EM-urilla.

-Kyllä se henkilökohtainen mitali on tavoitteena, sellainen EM-kisoista minulta vielä puuttuu. Viesteissä mitali on tietysti aina tähtäimessä.

EM-kisat käydään raskaassa, vähähappisessa maastossa, jossa on runsaasti korkeuseroja.

-Kisoissa täytyy osata tehdä oikeita asioita. Liian hapoille ei saa itseään vetää, lihakset palautuvat niissä oloissa tavallista hitaammin.

 

Ennen talven hisu-huipennusta Koskela testaa hiihtovauhtiaan maastohiihdon erikoisnaisia vastaan SM-kisoissa. Vantaalla käydään kahden viikon päästä SM-hiihdot, jossa Koskela osallistuu vapaan kympille.

-Olen hiihdon SM-kisoissa ollut normaalimatkoilla parhaimmillaan 22. sijalla, olisi kiva sijoittua sitä paremmin, maastohiihdossa Tammelan Ryskettä edustava Koskela sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic