Lounais-Häme

Mitali on aina mitali

Someron Voima koki raskaan pettymyksen viikonvaihteessa. SoVo taipui hyvän aloituksen jälkeen Sieville välierissä otteluvoitoin 3–2, ja jäi ulos loppuottelusarjasta.

Kausi kuitenkin jatkuu, ja SoVon pitäisi vielä kerran rutistaa tosissaan. Lauantaina joukkue kohtaa Leijona Futsalin Futsal-liigan pronssipelissä Toijalassa.

– Finaaleista putoaminen oli meille kova pettymys. Meillä on hyvä joukkue ja olimme niin lähellä paikkaa loppuottelusarjaan. Nyt yritämme vielä kerran löytää motivaation lauantaita varten, kertoo SoVo Futsalin manageri Jarkko Ihalainen.

– Mitali on aina mitali, vaikka pronssia onkin jo viime kaudelta, Ihalainen jatkaa.

Ihalaisen mukaan Leijona on suosikki kerrasta poikki -systeemillä pelattavassa pronssipelissä. Joukkue oli runkosarjassa SoVon edellä ja saa pelata pronssipelin kotikentällään.

– Onhan siitä aina etua, kun voi pelata tutulla kentällä kotiyleisön kannustamana.

Ihalaisen mukaan raskas välieräsarja tuntuu molempien joukkueiden kintereissä. Sekä SoVo että Leijona joutuivat pelaamaan täyden viiden ottelun sarjan.

SoVolle tuli tosin vielä enemmän matkustamista kuin vieraspelinsä Jyväskylässä KaDyä vastaan pelanneelle Leijonalle. Kaiken kukkuraksi SoVo pelasi ensimmäisen kotipelinsä Loimaalla, kun kotoinen monitoimitalo oli varattuna.

– Me kävimme kolme kertaa Ylivieskassa. Siinä tuli kahdeksassa päivässä viisi peliä ja 4 000 kilometriä matkustamista. Emme ehtineet välieräsarjan aikana edes harjoitella, Ihalainen sanoo.

SoVo joutuu pronssipeliin ilman kahta parasta maalintekijäänsä. Arber Istrefi sai viimeisessä välierässä varoitustilinsä täyteen, kun taas Gesim Voca sai samassa pelissä kaksi keltaista ja ajettiin punaisella kortilla kentältä.

Joukkueella on myös muutama loukkaantuminen, joten pronssia lähdetään hakemaan tavallisesta poikkeavalla taktiikalla.

– Uskon, että pyrimme tukkimaan keskustan ja pyrimme ratkaisuihin erikoistilanteista ja vastahyökkäyksistä. Meillä on hyvät maalivahdit ja puolustajat.

Vaikka lähtökohdat ovat kaikkea muuta kuin helpot, uskoo Ihalainen SoVon mahdollisuuksiin lauantaina. Voima ja Leijona ovat aina tahkonneet tiukkoja pelejä. SoVo on voittanut joukkueiden neljästä tämän kauden kohtaamisesta kolme.

– Vedämme torstaina hyvän viimeistelytreenin, jossa hiomme muutamia meille tärkeitä juttuja. Sitten lähdemme lauantaina hakemaan pronssia. Antaisihan mitali hyvää pontta seuraavaa kautta varten, Ihalainen näkee.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic