Lounais-Häme Forssa

Mitalikaan ei ole Alulle mahdottomuus keväällä

Alku pelasi hyvän syksyn naisten Korisliigassa, vaikka matkaan mahtui viiden ottelun tappioputki.
Mia Loyd on Alun tehopelaaja Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Alun syksy sujui odotusten mukaisesti – tai jopa hitusen paremmin. Alku on 13 ottelua pelattuaan naisten Korisliigan sarjataulukossa viidentenä. Joukkueella on kasassa kuusi voittoa ja seitsemän tappiota.

Alku aloitti sarjan erinomaisesti, mutta ajautui marraskuussa tappioputkeen. Viiden ottelu putki saatiin poikki viikonlopun ToPo-pelissä.

– Olen ihan tyytyväinen joukkueen syksyyn. Olemme näyttäneet, että pystymme taistelemaan tasapäin mitä tahansa sarjan joukkuetta vastaan silloin kun saamme kaikki pelaajat jalkeille. Se tuo itseluottamusta siihen, että olemme oikealla tiellä ja pystymme haastamaan kaikki tässä sarjassa, kertoo Alun päävalmentaja Risto-Matti Rousku.

Rousku on tyytyväisempi joukkueen hyökkäykseen kuin puolustuspelaamiseen.

– Puolustimme alkukauden hyvällä tasolla. Siihen tuli sitten viiden pelin putki, jossa vähän notkahdettiin, mutta kokonaisuutena puolustus on ollut ihan hyvää. Pelaajat löysivät oman roolinsa aikaisessa vaiheessa. Hyökkäyspäässä olemme pelanneet hyvällä temmolla läpi kauden, Rousku sanoo.

– Totta kai haluamme olla jatkossa vielä paremmin puolustava joukkue. Mikäli tahdomme päästä pudotuspeleihin ja pärjätäkin siellä, pitää meidän puolustaa hyvin, jotta saamme stoppeja ja pääsemme juoksemaan nopeita. Meidän täytyy myös pakottaa vastustajat pois mukavuusalueelta ja laittaa heidät heittämään sellaisista paikoista mistä me haluamme, Rousku jatkaa.

Mikäli Alku pysyy terveenä ja pystyy kauden mittaan parhaaseensa, on sillä mahdollisuuksia Rouskun mukaan tällä kaudella mitaleille asti. Tasaisessa sarjassa ei ole heittopusseja, mutta toisaalta ei muiden yläpuolellakaan olevaa joukkuetta.

Rousku pitää kolmantena olevaa PeKaa sarjan kovimpana nippuna. Kotkalainen Peli-Karhut on voittanut seitsemän viimeistä otteluaan.

– Asiansa kuntoon saanut PeKa on omissa papereissani sarjan suosikki, sillä on erittäin hyvä seitsemän pelaajan runko. Myös EBT ja HyPo ovat vahvoja, niillä on leveät rosterit. Joukkueet pystyvät pitämään tempoa, koska saavat aina tuoretta jalkaa parketille.

Alku ei ole vielä tauolla, sillä joukkue kohtaa vieraissa suosikki-PeKan ensi viikon torstaina. Sen jälkeen joukkue pääsee reilun viikon paussille.

– Siitä ei missään nimessä tule helppoa peliä. Pyrimme hidastamaan heidän hyökkäystään ja saamaan käsiä heittojen eteen, Rousku suunnitelee. FL

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic