Lounais-Häme

Mitaliketjua kasvattamaan

Lounais-Hämeen Rastin hiihtosuunnistaja Salla Koskela rohmusi viime talvena melkoisen mitalisaaliin saavutettuaan neljä MM-mitalia ja yhden Euroopan mestaruuden. Osa mitaleista kirkastui vasta kesällä venäläiskilpailijan dopingkäryn vuoksi.

Koskela saavutti MM-kisoissa Venäjällä viestikullan, kaksi henkilökohtaista MM-hopeaa ja kolmannen hopean parisprintistä. Myös EM-kisoista tuli kulta viestistä.

Tulevana talvena Koskela ei pääse haalimaan yhtä suurta mitalisaalista, kun MM-kisoissa on välivuosi eikä hiihtosuunnistus kuulu olympialaisten ohjelmaan. Tavoitetta toki riittää ja sitä ypäjäläislähtöinen hiihtosuunnistaja lähtee tavoittelemaan helmikuun alussa EM-kisoista Bulgariasta.

– Minulta puuttuu EM-kisoista henkilökohtainen mitali. Se on tämän kauden päätavoite, Koskela ilmoittaa.

Koskelan kilpailukausi alkaa jo ensi viikon lopulla maastohiihdon Suomen cupissa Vuokatissa. Ensimmäiset hiihtosuunnistuskisat marraskuun lopulla Ylläksellä ovat heti tiukkana tason mittarina, kun Ylläksellä hiihdetään samaan syssyyn kolme maailmancupin kilpailua.

– Minulla on kova halu pärjätä maailmancupissakin. Ylläksen maastot ovat sopineet minulle hyvin, Koskela tuumii.

Maailmancup jatkuu Bulgarian EM-kisoissa ja päättyy maaliskuussa USA:n kiertueeseen. Sinnekin Koskela hinkuu.

– En ole ikinä ollut kilpailemassa niin kaukana.

Viidettä vuotta metsätieteitä Joensuussa Itä-Suomen yliopistossa opiskeleva 25-vuotias Koskela on päässyt valmistautumaan alkavaan kauteen lähes terveenä.

– Paria pientä flunssaa lukuunottamatta olen pysynyt kunnossa. Harjoitustunteja on taas alla enemmän kuin vuosi sitten. Silti tähän aikaan kaudesta on aina epävarma olo kun ei ole päässyt testaamaan kilpailukuntoaan. Oma tuntemus on hyvä, mutta kisoissa sitten vasta nähdään missä mennään, Koskela aprikoi.

Hiihtosuunnistus pysyy Koskelan ykköslajina, mutta etenkin nyt syyspuolella ennen hiihtosuunnistuskisoja hän hakee kilpailutuntumaa maastohiihdon puolelta. Tammelan Ryskettä hiihtäjänä edustavan Koskelan päätavoite hiihdossa on tammikuussa Vantaalla hiihdettävien SM-kisojen vapaan tyylin kymppi.

Olympiakomitea palkitsi kuukausi sitten Koskelan vuoden opiskelijaurheilijana. Koskela valmistui kesällä metsätieteiden kandidaatiksi, mutta nyt opiskelu on lomalla.

– Se oli mukava ja arvokas valinta. Neljä MM-mitalia samoista kisoista taisi painaa valinnassa, Koskela arvioi. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic