Lounais-Häme

Mitronin perustajat miljoonaluokkaan

Forssan seudun suurituloisimmat olivat verovuodelta 2015 forssalaisen Mitronin perustajat, tammelalaiset Heino Ruottinen ja Juha Siitonen, jotka ovat viime vuodet vaikuttaneet tämän informaatiojärjestelmiä valmistavan yhtiön hallituksessa.

Teknologiakonserni Teleste oyj osti Mitron Groupin koko osakekannan viime vuoden alussa. Ruottinen ja Siitonen saivat yrityskaupasta molemmat verotettavaa pääomatuloa runsas miljoona euroa. Ruottinen kertoo kaksikon istuvan Mitronin hallituksessa vielä tämän vuoden.

Ruottinen ja Siitonen ovat pääomatuloillaan Kanta-Hämeen viidensinä ja kuudensina. Ansio- ja pääomatulojen yhteislistalla kaksikko on myös puolen tusinan maakunnan parhaan joukossa.

Forssan seudun ansiotulojen kärjessä on tuttuun tapaan apteekkareita. Prisma-keskuksen apteekkari Eija Liljalla on viime verovuodelta ansiotuloja 422000 euroa ja tästä kymmenesosa päälle pääomatuloja. Hän on ansio- ja pääomatulolistalla maakunnan 25:n kärjessä. Apteekkareita listalla ovat mm. Anu Suomela Kutomon apteekista ja Jokioisilla asunut Terhi Pajanto, joka on sittemmin siirtynyt Auran apteekista Pirkkalaan.

Vuonna 1930 syntynyt jokioislainen ex-maanviljelijä Tuukka Sälli mahtuu liki 600000 euron pääomatulojensa ansiosta Kanta-Hämeen listalla kärkipään joukkoon.

Apteekkarien jälkeen seudun parhaat ansiotulot viime vuodelta kirjaa forssalainen toisen polven asianajaja Matti Alasentie. Hänen ansiotulonsa olivat viime vuonna 254000 euroa.

Listoilla näkyy muuten yrityselämästä tuttuja nimiä kuten LO Groupin Taisto Heinämäki, Elematicin Leo Sandqvist, Envor Groupin Mika Laine, LHJ:n Immo Sundholm, Jomecon Ari Larko ja DA Groupista Sami Kotiniemi ja Kari-Matti Vainio. Listoilta löytyvät myös Jokioisten Maanrakennuksen Raimo Kalliola, Marko Tuomola ja Mauno Heikkilä, Suomen Telakoneen Matti Rautionmaa, koneurakoitsija Heikki Mattila Humppilasta, rakennusyrittäjä Timo Pekka ja ullakkorakentaja Kari Into Forssasta ja Hämeen Maanrakennuksen Pekka Hutka.

Seudun pankkimaailmaa verotilastoissa edustaa Lounaismaan Osuuspankin varatoimitusjohtaja Jouni Hautala Forssasta ja lääkäreitä mm. Kaisu Norbäck, Timo Juvakoski, Jüri Pere ja Forssan Hammaslääkärikeskuksen myyneet Timo Pursiainen ja Pertti Sillankorva. Viljelijöistä mukana on mm. Jenni ja Reijo Tuomola Tammelasta ja Arto Hyytiäinen Forssasta.

Komeat pääomatulot kerännyt Uusioaineksen Jari Stenberg ei enää asu seudulla, mutta listalla näkyvät yhtiössä toimivat veljenpojat.

Kanta-Hämeen 500:n parhaan ansio- ja pääomatulolistalle ylsi tällä kertaa hiukan vaille 140000 euron kokonaistuloilla. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti