Lounais-Häme

Mitronista tulee aprillipäivänä Teleste

Mitron oy:n nimi häipyy yrityskartalta aprillipäivänä 1. huhtikuuta alkaen. Aprillipilasta ei sentään ole kysymys, vaan nimenvaihdos on jatkoa 2015 tammikuussa tehdylle yrityskaupalle, jossa Teleste osti Mitronin osakekannan.

Mitään suurta dramatiikkaa nimenmuutokseen ei liity. Työt sekä Forssan toimipisteessä että Tampereella jatkuvat kuten ennenkin. Vaikka Mitron yrityksen nimenä katoaa, se jää tuotenimenä edelleen käyttöön muun muassa yrityksen valmistamissa liikenteen näyttötauluissa.

Liiketoimintajohtaja Kimmo Ylander on työskennellyt Mitronilla koko yrityksen neljännesvuosisataisen taipaleen. Hänen mukaansa aika nimenmuutokselle on nyt kypsä.

-Olemme kaksi vuotta harjoitelleet Telesten tavoille. Henkilökunnan kannalta on parempi, että nimi muuttuu vasta nyt, kun yhteistyö on saatu toimimaan, Ylander toteaa.

Hänen mukaansa kahden yrityksen yhteensovittaminen on sujunut kaiken kaikkiaan mainiosti.

-Yksi syy on se, ettei meillä ollut Telesten kanssa kilpailevia tuotteita, hän sanoo.

Sekä Ylander että markkinointipäällikkö Pirkko Korpi toteavat, että suurempaan yhdistyminen toi Mitronille monenlaista etua.

-Olemme saaneet paljon sellaisia konsernipuolen palveluita, joita aiemmin piti hankkia muualta. Esimerkiksi henkilöstöosasto, markkinointi ja lakipuoli sekä it-tuki ovat konsernissa, luettelee Korpi.

-Enää ei tarvitse itse asentaa Windowsia koneeseen, Ylander kertoo esimerkin.

Yrityksen tuotannon kannalta suurempaan liittyminen on tuonut runsaasti etuja. Mitron on ollut kansainvälisesti suuntautunut, mutta Telesten mukana kansainvälisyyskin on laajentunut.

-Telestellä on liiketoimintaa Pohjois-Amerikkaan ja Lähi-itään, meille ne ovat uusia suuntia. Ison yrityksen myötä meillä on nyt isommat hartiat ja mahdollisuus ottaa vastaan entistä isompia projekteja, Ylander ja Korpi iloitsevat.

Telestessä mitronilaiset on otettu hyvin vastaan. Kollegoiden joukko on kasvanut, ja sähköisten palavereiden aikana kasvokkainkin heitä tapaa usein.

-Oman työn mielekkyys lisääntyy, kun tapaa kasvokkain. Telesten organisaatio on myös matala ja synergiaetuja saavutetaan yli organisaatiorajojen.

Mitronin Forssan toimipisteessä on yksi ongelma, johon Ylander kaipaisi ratkaisua.

-Forssassa ei enää ole tälle alalle mitään koulutusta. Aikaisemmin saimme kesätyöntekijöitä ja harjoittelijoita huomattavasti helpommin. He myös jäivät meille töihin niin, että välillä sai oikein patistella tekemään diplomityötä tai gradua, Ylander kertoo. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic