Lounais-Häme Humppila

MLL Humppila palkitsi puurtajat: Huhtaan kyläyhdistys on lasten ystävä 2018

MLL:n Humppila haluaa kunniakirjalla kiittää lasten hyväksi toimivia hiljaisia puurtajia.
Hannu Houkka (oik.) ja Sinikka Koskinen vastaanottivat kiitokset ja kunniakirjan halauksineen Hanna Laaksoselta ja Katja Ojalalta (vas.). Kuva Lassi Puhtimäki

Huhtaan kyläyhdistyksen aktiivit olivat ensin ymmällä, kun saivat kutsun MLL:n Humppilan paikallisyhdistykseen naamiaisdiskoon kunniakirjaa pokkaamaan ja onnittelukukkia noutamaan.

Humppilan lasten ystävä 2018?

– Mutta sitten hetken ajateltuamme huomasimme, että niinhän se meillä menee, että lapset ensin, toteavat Sinikka Koskinen ja Hannu Houkka.

Kunniamaininta myönnettiin nyt toista kertaa. Viime vuonna sen sai Saija Saarikko.

MLL haluaa vuosittain jaettavalla kunnianosoituksella kiittää niitä hiljaisia puurtajia, jotka toimivat lasten parhaaksi.

Aktiivit arvelevat, että heitä kyllä löytyy Humppilan väen, yhdistysten, urheiluseurojen ja yritysten parista. He uskovat, että ehdotusten määrä kasvaa, kunhan tunnustus tulee tutuksi.

– Pyydämme ehdotuksia kuntalaisilta palkittavista siksi, että me emme tunne kaikkia toimijoita ja lisäksi Humppilassa on tarjolla paljon lapsille suunnattua juttua vuoden mittaan, Ojala lisää.

Naamiaisissa nallekarhuna nähtiin Joakim Heikkilä, 1v. ja Batmaninä Anselmi Vilkko, 5v.
Kuva Lasse Puhtimäki

Huhtaan kyläyhdistys on kunnostautunut muistamalla monissa tapahtumissaan aina lapsia.

– Koko perhe on tervetullut eikä siinä kyliä ja paikkakuntia tulijoilta kysellä. Lisäksi ohjelmassa otetaan aina lapset huomioon, oli sitten laskiaisrieha tai juhannusjuhla, puheenjohtaja Katja Ojala kiittelee.

– On todella mukavaa, kun Humppilassa on tarjolla tapahtumia, jossa aikuiset voivat tavata ja lapset olla siinä mukana, lisäävät Saija Immonen ja Eevastiina Perälä.

Huhtaan kyläyhdistys tekee yhteistyötä myös koulun ja päiväkodin kanssa.

– Lapset tulevat Entun lavalle retkelle ja syövät eväitään, Houkka kertoo.

– Olihan meillä ne pönttötalkootkin. Lapsia varten nekin järjestettiin, Koskinen lisää.

Yhdistys jakaa myös tsemppistipendin yläkoululaisille keväisin. Sen saa oppilas, joka on eniten parantanut arvosanojaan joulutodistuksesta päästötodistukseen.

Yksi esimerkki yhdistyksen lapsiystävällisestä toiminnasta on ensi lauantaina järjestettävä koko perheen ohjelmallinen ja perinteinen pikkujoulujuhla Työväentalossa.

Ohjelmassa on ainakin yhteislaulua, piirileikkiä, arvontaa sekä se tärkein eli oikea Joulupukki, joka jakaa perinteiset ruskeat pussit yllätyksineen lapsille.

Halutessaan voi tuoda mukanaan nimellisen joululahjan lapsille ja lapsenmielisille pukinkontista jaettavaksi

Illan mittaan on tarjolla kunnon jouluruokaa seisovasta pöydästä ja joulukahvit täytekakun kera

– Aikuiset maksavat 15 euroa, mutta alle 15-vuotiaat lapset vanhempiensa mukana ilmaiseksi. Varatkaa paikkanne tiistaihin mennessä minulta, että tiedämme varata ruokaa tarpeeksi, Koskinen vinkkaa. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

28.1.2020

Uusimmat