Lounais-Häme Forssan seutu

MLL juhlii 100-vuotissynttäreitään – Forssan seudulla yhdistykset viettävät juhlavuotta yhdessä

Lokakuussa Feeniks on suurten lastenjuhlien areena, pienempiä tapahtumia luvassa pitkin vuotta.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton juhlavuotta suunnitellaan Forssan seudulla yhdistysten yhteisponnistuksena. Ensimmäinen juhlavuoden tapahtuma, alle kouluikäisten disko, on jo huomenna. Kuva: Lassi Puhtimäki
Mannerheimin Lastensuojeluliiton juhlavuotta suunnitellaan Forssan seudulla yhdistysten yhteisponnistuksena. Ensimmäinen juhlavuoden tapahtuma, alle kouluikäisten disko, on jo huomenna. Kuva: Lassi Puhtimäki

Mannerheimin Lastensuojeluliiton perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta. Juhlavuosi näkyy ja kuuluu myös Forssan seudulla, jossa viiden kunnan MLL-paikallisyhdistykset suunnittelevat yhteistä pääjuhlaa.

Koko Suomessa juhlavuosi huipentuu 4. lokakuuta, jolloin on liiton virallinen syntymäpäivä. Tuolloin vietetään Suomen suurimpia lastenjuhlia, joiden sisällöstä paikallisyhdistykset vastaavat omilla paikkakunnillaan.

Yhteinen pääjuhla Forssan seudun lapsille

Forssan, Tammelan, Jokioisten, Humppilan ja Ypäjän MLL-yhdistykset kokoontuivat jo viime vuoden puolella pohtimaan, millainen juhla Forssan seudulla järjestetään.

– Luvassa on ohjelmallinen juhla lapsille urheilutalo Feeniksissä. Juhlassa on esiintyjä, joka paljastetaan myöhemmin. Mukana on myös oheisohjelmaa ja MLL:n kahvio, MLL Forssan puheenjohtaja Cilla Rintala kertoo.

Juhlatilan koristeluun pyydetään apua päiväkotilapsilta ja koululaisilta.

Juhla on viiden yhdistyksen yhteinen ponnistus, eli mukaan kutsutaan lapset koko Forssan seudulta. Pääjuhlaa varten tehdään varainkeruuta, eli yhdistykset järjestävät vuoden mittaan myös useampia pienempiä tapahtumia, joista ensimmäinen on huomenna. Tiistaina alle kouluikäiset pääsevät diskoilemaan sydämensä kyllyydestä Forssassa ravintola Statuksessa kello 17–19.

– Lisäksi olemme suunnitelleet yhteistä kirpparia ensi kuun loppuun. Loppukeväästä–alkukesästä ideoimme järjestävämme lapsille ja isovanhemmille suunnatun ulkotapahtuman, Rintala listaa.

Yhdistykset puhaltavat yhteen hiileen

Juhlavuoden suunnittelussa mukana oleva Tammelan MLL:n Mari Savinko-Jaakkola on innoissaan siitä, että yhdistykset ovat löytäneet toisensa.

– Yhdessä saamme järjestettyä hienoja juttuja. Toivon, että juhlavuosi antaa entistä enemmän näkyvyyttä MLL:n hienolle ajatusmaailmalle. Me olemme täällä kaikkia lapsiperheitä varten.

– Uskon, että yhdistykset tekevät jatkossakin enemmän juttuja yhteistyössä.

Myös Rintala kokee yhdistysten puhaltavan nyt upeasti yhteen hiileen.

– Tuntuu, että kaikilla yhdistyksillä on vähän vaikeuksia löytää tekijöitä ja aktiiveja. Näin me saamme yhdistettyä voimamme.

Forssan MLL:n omassa toiminnassa juhlavuosi ei välttämättä näy suureellisesti, sillä yhdistyksellä itsellään tulee täyteen samat sata vuotta jo ensi vuonna.

– Sitten juhlitaan taas, Rintala lupaa.

100 vuotta lasten ja perheiden asialla

Juhlavuoden teema on mukaan kutsuminen. Toimintaan toivotetaan mukaan tervetulleiksi kaikki kiinnostuneet.

MLL:n päivitetty ilme ja juhlavuoden postimerkki julkaistiin tammikuussa.

4.10.2020 vietetään Koko Suomen Lastenjuhlat. Yhdistykset juhlivat lasten ja perheiden kanssa.

MLL:n sadan vuoden historia ilmestyy syntymäpäiväviikolla lokakuussa kirjana.

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic