Lounais-Häme

MLL tarjoaa lapsille iloa ja riemua - Tammelan yhdistys juhlisti pyöreitä vuosia

Nappulajuoksut ja perhekahvilat, tapahtumat ja yhteiset leikkitreffit ovat Mannerheimin lastensuojeluliiton (MLL) Tammelan yhdistyksen toiminnan peruskiviä.

-Tavoitteenamme on tarjota alle kouluikäisiille lapsille maksutonta puuhaa ja tapahtumia sekä tarjota perheille tilaisuuksia tavata toisiaan, kertoi 90-vuotiaan MLL Tammelan puheenjohtaja Ilona Saaristo.

Yhdistys juhli Mustialassa järjestelyllä puuhakkaalla tapahtumalla, jossa pääosassa olivat lapset. Nappulajuoksu oli yksi vetonauloista. Nurmella juostun kisan päätteeksi jokainen sai kaulaansa kultamitalin ykkössijoituksesta.

-Minä voitin, iloitsi Tuukka Lohermaa.

-Minäkin voitin, riemuitsi Luukas Lohermaa.

Äiti Sanna Lohermaa voitti myös, sillä hän sai tallennettua kaksosten juoksun kamerallaan.

-Viime nappulajuoksujen jälkeen pojat taisivat nukkua seuraavan yön mitalit kaulassa.

 

MLL:n toiminta on tärkeää paitsi lapsille myös aikuisille. Perhekahvilassa lapset saavat leikkiseuraa ja vanhemmat aikuista juttuseuraa.

-Pienten lasten vanhemmat tarvitsevat kontakteja muihinkin ihmisiin kuin omaan perheeseen. Kotona olevalla vanhemmalla ne voivat olla joskus vähissä. Perhekahvilassa saa myös juotua kahvikupposen rauhassa, Saaristo muistutti.

Mukaan perhekahviloihin ovat tervetulleita isätkin, vaikka varsinaista isä-lapsi-kerhoa Tammelassa ei toimikaan.

-Sellainen löytyy läheltä Forssasta. Teemme paljon yhteistyötä seudun muiden paikallisyhdistysten kanssa.

Suositut perhekahvilat jäävät kesäksi tauolle, mutta niiden tilalla yhdistyksen jäsenet tekevät leikkitreffejä puistoihin. Niistä tieto leviää omassa Facebook-ryhmässä.

 

MLL perustettiin lokakuussa 1920. Toiminnan lähtökohtana oli, että kaikkia lapsia oli hoidettava hyvin ja että kaikilla lapsilla oli oikeus asiantuntevaan huoltoon.

MLL on vastannut ajan haasteisiin. Esimerkiksi 1920-luvulla se kehitti äitiys- ja lastenneuvolatoimintaa ja terveyssisar- ja lastenhoitajakoulutusta. 2010-luvulla se kehittää uusia muotoja muun muassa vanhemmuuden tukemiseksi, perhekahvilatoimintaa sekä paneutuu mediakasvatusprojekteihin. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic