Lounais-Häme Somero

MLL:n puistotoiminta vaakalaudalla Somerolla - uusia rahoituskanavia pitäisi löytyä

Kaupunki ei maksa avustusta takautuvasti. Uusia rahoituskanavia tarvitaan, jos suositun toiminnan halutaan jatkuvan.
Ohjattu leikkipuistotoiminta on ollut Somerolla todella suosittua.

Keskimäärin 40 lasta päivässä osallistui Somerolla menneenä kesänä ohjattuun puistotoimintaan. Mannerheimin lastensuojeluliiton Someron paikallisyhdistyksen järjestämä kesäpuistotoiminta on tullut vuosi vuodelta suositummaksi. Nyt toiminnan jatko on uhattuna, ellei rahoitusta saada järjestymään.

MLL Somero on järjestänyt puistotoimintaa Kirkonmäen koulun puistossa pääasiassa lahjoitusvaroin. Toimintaan on palkattu 5–6 somerolaisnuorta kaitsemaan lapsia kesäkuun arkipäiviksi. Palkkakulut, jotka ovat olleet noin 5 000–6 000 euroa, on katettu lahjoitusten ja avustusten avulla.

Puistotoimintaa on pyöritetty useampi vuosi yksityishenkilön syntymäpäivälahjaksi saatujen ja hänen toimintaan lahjoittamiensa rahojen avulla. Avustusta on saatu myös Someron kaupungilta, Someron Säästöpankilta ja Lounaismaan Osuuspankilta.

 

Nyt yhdistys on kuitenkin tilanteessa, jossa rahaa ei enää ole. Tästä syystä se haki Someron kaupungilta rahoitusta puoleen kuluneen kesän palkkakuluista, eli 1 900 euroa.

Kaupunginhallitus päätti, ettei haettua summaa makseta, koska sivistyslautakunta on jo osaltaan ratkaissut vuoden 2018 avustukset. MLL haki toimintaan kohdeavustusta lautakunnalta, mutta sitä ei myönnetty. Toiminta-avustusta yhdistys sai 1 600 euroa. Kaupunginhallitus toteaa, että vuoden 2019 toimintaa varten on mahdollista hakea avustusta myöhemmin syksyllä käynnistyvässä avustushaussa.

MLL Someron puheenjohtaja Heidi Virtanen toivoo, että rahoituskanava löytyy.

– Meillä ei omassa toiminnassamme ole sellaisia tuloja, että saisimme palkat maksettua. Puistotoiminta on ollut todella suosittua ja palvellut varsinkin pieniä alakoululaisia, joiden pitäisi ehkä muutoin olla pitkä päivä yksin kotona vanhempien ollessa töissä.

Puisto on ollut kävijöille maksuton. FL

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic