Lounais-Häme

MM-kärki Hamilton pyyhälsi ykköseksi Suzukan aika-ajoissa - britille jo uran 80:s paalupaikka

Helsinki/Suzuka
06.10.2018, 13:37

Urheilu-uutiset

Ferrarin taktinen kömmähdys maksoi raskaasti maailmanmestaruustaistelussa mukana olevalle Sebastian Vettelille formula ykkösten Japanin gp:n lauantain aika-ajoissa Suzukassa. Vettel jäi vaihtelevissa olosuhteissa yhdeksänneksi, kun taas MM-pisteissä ykkösenä oleva Mercedeksen Lewis Hamilton myrskysi paalupaikalle.
Suzukan aika-ajoja väritti kevyt sade. Ferrari lähetti kuljettajansa välikelin renkailla aika-ajojen päätösosioon, mikä osoittautui virheeksi jo kuivuneella radalla. Hamilton tykitti paaluajan juuri oikealla hetkellä sillä välin, kun Vettel ja Kimi Räikkönen olivat vaihtamassa kuivan kelin renkaat autoihinsa. Tämän jälkeen taivaalta tiputti taas vettä, ja radalla oli mahdotonta enää tehdä huippuvetoja.
– Emme ansaitse olla yhdeksännellä sijalla, Vettel totesi.
Vettel on Hamiltonia 50 pisteen päässä MM-taistossa, joten saksalainen kaipaa loppukauden aikana voittoja.
– Mielestäni olemme nopeampia kuin yhdeksänsiä, joten en ole liian huolissani, Vettel väisteli.

Räikkönen: Ei täydellinen katastrofimoka

Brittikuljettaja Hamiltonille paalupaikka oli kauden kahdeksas ja uran 80:s. Hamiltonilla oli aihetta ylistää tallinsa erinomaista toimintaa muuttuneessa kelissä.
– Oikeita päätöksiä on vaikea tehdä tällaisissa olosuhteissa. Kaikilla talleilla on fiksuja henkilöitä, mutta kun tullaan painetilanteisiin, on se yksi iso erottava tekijä. Silloin se näkyy meidän hyväksemme, että olemme maailman paras talli, Hamilton suitsutti.
Suzukan kisaviikonloppua dominoinut Hamilton päihitti aika-ajoissa tallikaverinsa Valtteri Bottaksen 0,299 sekunnilla. Red Bullin Max Verstappen oli kolmas ja Räikkönen neljäs.
– Autosta on mahdotonta nähdä, sataako vai ei, joten meillä ei ollut tietoa, onko rata kuiva vai märkä. Ajattelimme, että alkaa sataa vähän aikaisemmin, mutta rata olikin yllättävän kuiva, Räikkönen kertaili Ferrarin taktista virhettä.
Räikkönen ei kuitenkaan kritisoinut suoraan talliaan väärästä rengasvalinnasta.
– Ei se mikään täydellinen katastrofimoka ollut. Valinnoissa on aina kaksi vaihtoehtoa, oikea ja väärä. Meille tuli nyt väärä, Räikkönen sanoi.

Bottas: Täydellistä tiimityötä

– Aika-ajovetoni ei ollut täydellinen keski- ja päätössektorilla. Olisin voinut tehdä parempaa työtä parissa mutkassa. Radalla on kuitenkin pakko mennä riskirajoilla myös märällä kelillä, vaikka liukkaita reunakivetyksiä ei voi käyttää, Valtteri Bottas kommentoi aika-ajoja.
Hän kehui tallinsa työskentelyä vaihtelevissa olosuhteissa.
– Tiiminä meillä meni täydellisesti. Pidimme kiinni suunnitelmastamme, jokainen tallin ratkaisu oli oikea ja kaikki olivat rauhallisia, vaikka tilanne oli hektinen. Olen viettänyt Mercedeksellä lähes kaksi vuotta, ja tänään ryhmänä teimme yhden parhaista suorituksistamme koskaan, Bottas hehkutti.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti