Lounais-Häme

MM-lentopallossa hämmentävä pelisysteemi - täydellinen onnistuminenkaan ei takaa enää Suomelle jatkopaikkaa

Bulgariassa ja Italiassa järjestettävien lentopallon miesten MM-kilpailujen pelisysteemi on monivaiheinen ja sekava. Pelisysteemi ja erityisesti joukkueiden laittaminen järjestykseen toisella kierroksella osoittautuivat jopa niin sekavaksi, että Kansainvälisellä lentopalloliitolla ja Suomen lentopalloliitolla oli vaikeuksia viestiä siitä, mitä MM-kilpailujen ensimmäiseltä kierrokselta saa mukaansa toiselle kierrokselle.

– Aiemmin kerrotusta poiketen 2. kierrokselle siirtyvät 1. kierrokselta pisteiden lisäksi myös voitot, tappiot, erät ja eräpisteet, Suomen lentopalloliitto tarkensi keskiviikkoaamun tiedotteessaan.

Toisella kierroksella voittojen määrä ensisijaisesti määrää joukkueiden järjestyksen. Suomi sai ensimmäiseltä kierrokselta mukaansa kaksi voittoa. Toinen kierros ei siis käynnisty tilanteesta, johon jokainen joukkue lähtisi nollalla voitolla, kuten liitto aiemmin kertoi.

Suomen toisen kierroksen lohkon muista joukkueista Italialla on viisi, Hollannilla neljä ja Venäjällä kolme voittoa. Suomella on kuusi pistettä, Italialla 15, Hollannilla 11 ja Venäjällä kymmenen.

Suomi aloittaa toisen kierroksen ottelut perjantaina, kun se kohtaa Milanossa Italian. Toisen kierroksen merkitys Suomen kannalta on tosin kyseenalainen, koska mahdollisuudet kolmannelle kierrokselle pääsemiseen ovat mikroskooppisen pienet.

Suomen pitäisi voittaa kaikki kolme vastustajaansa, ja siltikin jatkopaikka jäisi muiden joukkueiden ristiinpelaamisen varaan. Toisella kierroksella on mukana kuusitoista joukkuetta, jotka on jaettu neljään lohkoon, joiden voittajat ja kaksi parasta lohkokakkosta pääsevät kolmannelle kierrokselle.

Avausottelun jälkeen Suomella saattaa olla edessä kaksi täysin panoksetonta peliä.

Suomi kohtaa Italian perjantaina kello 22.15 Suomen aikaa. Hollanti- ja Venäjä-ottelut pelataan lauantaina ja sunnuntaina kello 18.

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic