Lounais-Häme

Mökkimurto Koijärventiellä - poliisi muistuttaa kodin suojaamisen tärkeydestä mökkikaudella

Forssan Koijärvientiellä sijaitsevaan vapaa-ajanasuntoon oli murtauduttu ja anastettu omaisuutta. Mökin omistaja huomasi murron keskiviikkona. Murto oli tapahtunut kahden edellisen viikon aikana.

Anastetusta omaisuudesta ei ole vielä tarkempaa tietoa. Mökkiin oli menty sisään ikkuna rikkomalla. 

Poliisi muistuttaa kaikkia juhannuksen viettoon lähteviä huolehtimaan kodin ja omaisuuden suojauksesta. Poliisi varoittaa etenkin asuntomurtojen vaarasta nyt, kun talot tyhjentyvät asukkaiden lähtiessä juhannuksen ja kesälomien viettoon. Asunto kannattaa pitää asutun näköisenä ja sopia esimerkiksi naapurin kanssa nurmikon leikkuusta ja postilaatikon tyhjentämisestä.

Monia murtoja on edeltänyt jonkinlainen asukkaiden ja heidän tapojensa tarkkailu, joten poliisille kannattaa ilmoittaa asuinalueilla liikkuvista epäilyttävistä kulkijoista tai ajoneuvoista. Samoin muista normaalista poikkeavista tapahtumista kannattaa ilmoittaa. Joitakin murtoja ennen oveen on jätetty nojaamaan harja tai ovenrakoon työnnetty tulitikkuja sen selvittämiseksi, ovatko asukkaat kotosalla.

Tiellä liikkuessa on hyvä muistaa, että vaikka suurin osa avuntarvitsijoista on oikealla asialla, tilanteissa on syytä pysyä valppaana ja pohtia, onko pysähtyminen turvallista.

FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic