Lounais-Häme Forssan seutu

Mökkimurtoja paljastui nyt Tammelassa – Poliisi kehottaa tarkkaavaisuuteen mökkiteillä

Naapureiden kannattaa pitää silmät auki, omistajien ovet lukossa.
Kuva: Pekka Rautiainen

Viime viikonlopun aikana Tammelassa murtauduttiin poliisin mukaan ainakin kolmeen vapaa-ajan asuntoon. Murtokohteet sijaitsevat Hämeen Härkätien läheisyydessä, mutta poliisi ei kerro tarkempia tapahtumapaikkoja.

Tammikuun alkupuolella Humppilassa murtauduttiin ainakin neljään kesämökkiin.

Forssan poliisiin vanhempi rikoskonstaapeli Jukka Kastikainen kertoo, ettei mökkimurtojen määrä ole noussut Hämeen poliisin sisäisissä keskusteluissa esille, joten ainakaan kovin laajamittaisesta alkuvuoden ilmiöstä ei silti ole kyse. Mökkimurtoja tapahtuu vuosittain Forssan seudulla joitakin kymmeniä.

– Kun tänä talvena ei ole korkeaa hankea, on kulku mökeille helpompaa niin omistajilla kuin hämäräveikoillakin, Kastikainen toteaa.

Ovet lukkoon, arvotavarat pois

Poliisi kehottaakin esimerkiksi mökkiteiden varsilla vakituisesti asuvia olemaan tarkkana alueella liikkuvista oudoista autoista erityisesti aikoihin, joina ei normaalisti tiellä ole käyttäjiä. Jos epäilee mahdollista mökkimurtoa, kannattaa poliisin mukaan matalalla kynnyksellä soittaa 112:een ja ilmoittaa havainnoistaan. Hätäkeskus ja poliisi arvioivat tilanteen, ja lähettävät partion paikalle senhetkisten resurssien mukaan.

Kastikainen toteaa, että arvo-omaisuutta ei kannata mökeillä säilyttää, mutta kertoo ymmärtävänsä myös sen, ettei moottorisahaa kannata aina kuljettaa mukana kaupunkiasunnon ja mökin väliä.

– Kannattaa varmistaa, että lukitukset ovat mökeillä kunnossa. Jos mökillä on riistakamera, sen paristot on hyvä tarkistaa. FL

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti