Lounais-Häme Tammela

Mökkitalkkari Mäki-Tulokas laajentaa toimintaansa – Palvelujen tarve kasvaa, kun väestö ikääntyy

Mäki-Tulokas oy on ostanut kiinteistöpuolen liiketoiminnan tammelalaiselta kylätalkkarilta Seppo Rämöltä.
Mökkitalkkari Ilkka Mäki-Tulokas ja kylätalkkari Seppo Rämö toteavat, että avuntarvitsijoiden määrä on kasvanut vuosi vuodelta. Kuva: Tapio Tuomela
Mökkitalkkari Ilkka Mäki-Tulokas ja kylätalkkari Seppo Rämö toteavat, että avuntarvitsijoiden määrä on kasvanut vuosi vuodelta. Kuva: Tapio Tuomela

Tammelalainen mökkitalkkari Ilkka Mäki-Tulokas laajentaa toimintaansa. Hänen yrityksensä Mäki-Tulokas oy on ostanut kiinteistöpuolen liiketoiminnan tammelalaiselta kylätalkkarilta Seppo Rämöltä.

– Olemme tehneet Sepon kanssa jo aiemmin yhteistyötä, ja päätin ostaa hänen kiinteistöpuolen toimintansa ja kalustonsa, kun Seppo jäi eläkkeelle. Kauppa tuplasi yritykseni asiakkaina olevien taloyhtiöiden määrän, Mäki-Tulokas kertoo.

Mäki-Tulokkaan yrityksessä työskentelee hänen itsensä lisäksi kaksi vakituista työntekijää. Kesäksi on tulossa yksi sesonkityöntekijä, joita pestataan aina tarpeen tullen.

– Palkkasin toisen vakituisista työntekijöistä äskettäin ja katson tarvitsenko yrityskaupan myötä vielä lisää vakituista työvoimaa, Mäki-Tulokas sanoo.

Kerrostalosta mummonmökkiin

Mäki-Tulokkaan yritys on perustettu vuonna 2015. Mäki-Tulokas työskenteli aluksi toiminimellä, ja osakeyhtiö on perustettu vuodenvaihteessa.

Yrityksen alaan kuuluvat piha- ja puutarhatyöt eri vuodenaikoina, pihapuiden kaadot, kiinteistöhuolto, rakentaminen ja remontointi. Kiinteistöhuollon piiriin kuuluvat kaikenlaiset asumismuodot kerrostalosta mummonmökkiin, ja mukana on erityisesti rivitaloja.

– Pääosaaminen on kiinteistöhuollossa, mutta teemme myös paljon sisä- ja ulkoremontteja sekä pientä uudisrakentamista, kuten terasseja, katoksia, patioita ja laitureita. Pihojen ja puutarhojen kunnossapito ja viherrakentaminen painottuvat kesään, mutta talvellakin voimme suunnitella pihojen kivetyksiä ja muureja.

Yritys toimii pääasiassa Tammelassa, Forssassa ja lähikuntien alueella, mutta tarvittaessa lähdetään kauemmaksikin. Tammelassa on paljon mökkiasiakkaita, joiden parista Mäki-Tulokas kertoo toimintansa alkaneenkin.


”On mukava tavata asiakkaita vaikkapa kauppareissulla ja nähdä heidän hymyilevän ja tervehtivän iloisesti.”


– Työtehtävät ja asiakkaiden määrä ovat lisääntyneet koko ajan. Tyytyväinen asiakas on työn paras palkinto, ja on mukava tavata asiakkaita vaikkapa kauppareissulla ja nähdä heidän hymyilevän ja tervehtivän iloisesti.

Vanhuksilta on tullut kiitosta

Osa mökkitalkkarin asiakkaista on yksin asuvia ikäihmisiä. Mäki-Tulokas uskoo, että mökkitalkkarin palvelujen tarve kasvaa koko ajan, kun väestö ikääntyy.

– Vanhuksilta on tullut kiitosta siitä, että ilman mökkitalkkaria he eivät pystyisi asumaan omassa kodissaan. Monet heistä ovat asumiseen liittyvien asioiden kanssa yksin, jos sukulaisetkin ovat kaukana.

Mäki-Tulokas kertoo työnsä olevan vaihtelevaa ja tilanteiden elävän.

– Työpäivä ei aina suju niin kuin aamulla on suunnitellut. Voi tulla soitto kiireellisestä työtehtävästä, jotka hoidamme välittömästi. Tällaisia voivat olla esimerkiksi, että katosta tulee läpi vettä tai ulko-ovi ei mene kiinni.

Mäki-Tulokkaan mukaan työn rikkaus on siinä, että työtehtävät ovat keskenään erilaisia.

– Rakennus-, kiinteistö-, ja puunkaatoaloilla on omat firmansa, mutta meidän yrityksemme toimii näillä kaikilla aloilla. Emme kuitenkaan tee älyttömän isoja projekteja vaan keskitymme pienehköihin töihin, joille riittää runsaasti kysyntää. On myös tärkeää tehdä työnsä luotettavasti niin asiakas ottaa yhteyttä toisenkin kerran, Mäki-Tulokas sanoo. FL

Lue myös:  Yhä useampi ikäihminen asuu kotona – Yli puolet pientaloissa

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic