Lounais-Häme

Molenius ei anna periksi

Koripallo

Forssa

Markus Moleniuksen pitää ottaa iisisti. Tammikuussa leikattu nilkka on parantunut hyvää vauhtia, mutta se ei ole vielä treeni- saatikka pelikunnossa.

Kovaan harjoitteluun ja liigatahtiin tottuneen Moleniuksen pitää vaan malttaa. Levätä ja kuntouttaa jalkaa kaikessa rauhassa. Nyt siihen riittää aikaa, sillä seuraaviin peleihin on aikaa liki puoli vuotta.

– Leikkaus meni hyvin. Nilkka on parantunut nopeammin kuin odotettiin. Sillä voi jo kävellä ja tehdä kevyttä jumppaa. Juoksemista en voi vielä aloittaa, vaan nilkkaa täytyy hiljalleen vahvistaa ja yrittää palauttaa siihen taas liikkuvuutta, kertoo Molenius.

Kaksi viime kautta Korisliigaa KTP:ssä pelannut Molenius viettää lähiviikot vanhoissa tutuissa kotimaisemissaan Forssassa. Alkukesästä, kun nilkka alkaa olla taas kunnossa, hänen on tarkoitus siirtyä Kotkaan jatkamaan harjoittelua KTP:n joukkueen kanssa.

– Nyt täytyy olla huolellinen, et-ten ainakaan omalla toiminnallani haittaa kuntoutumista ensi kautta varten.

Moleniuksella riittää näyttöhaluja, sillä loukkaantumiset ja sairastelut ovat sotkeneet pari viime kautta. Kausi 2015–16 meni osin piloille keuhkokuumeen takia.

KTP:n europelin päälle iskenyt raju kuumetauti vei voimat ja pian myös kunnon. Molenius laihtui parissa viikossa kymmenen kiloa, mikä on paljon jo valmiiksi hoikasta varresta. Tuollaisen taudin jälkeen kuntoutuminen liigaiskuun otti oman aikansa.

Moleniuksen piti näyttää kyntensä tällä kaudella, mutta siitä tuli vielä rikkonaisempi kuin viime kaudesta. Ensin joukkueen kapteeniksi valitulta Moleniukselta hajosi heittokäden ranne ja kun se saatiin kuntoon, meni mieheltä nilkka.

Molenius pääsi pelaamaan tällä kaudella vain 13 Korisliigan ottelua.

– Olihan se kova paikka. Meillä on nuori joukkue, joka harjoitteli kesän hyvin, mutta pelit jäivät loukkaantumisten takia vähiin. Kyllähän se alkaa nakertaa, kun tuntuu siltä, että on koko ajan kipeänä tai loukkaantuneena.

Molenius on vielä nuori mies, mutta myöntää loukkaantumisten muuttaneen hänen asenteitaan. Parikymppisenä Molenius kertoo päivitelleensä vanhempien pelaajien huolellista valmistautumista treeneihin ja peleihin. Enää se ei tunnu hätävarjelun liioittelulta.

– Nuorempana olin aamulla valmis treeneihin, olin sitten nukkunut kuinka vähän tahansa tai syönyt mitä tahansa tai ollut liikkeellä missä tahansa. Nyt olen viisaampi, tiedän mitä voin tehdä ja mitä en, Molenius myhäilee.

Laiturina pelaava Molenius on kunnossa ollessaan erinomainen heittäjä ja rohkea korille ajaja. Puolustusasennekin on parantunut vuosien mittaan.

Nyt 25-vuotiaana Molenius ei mieti pisteitä, ulkomaan pestejä tai nousua maajoukkueeseen. Tärkeintä on saada kroppa kuntoon ja mies iskuun.

– Kaksi vuotta on mennyt nyt enemmän tai vähemmän piloille. Nyt on tärkeää saada mies kuntoon, että voisin näyttää, mitä kentällä pystyn tekemään. Tässä kuitenkin ollaan tulossa siihen ikään, jolloin pelaajana pitäisi olla parhaimmillaan.

Moleniuksella on KTP:hen kaksivuotinen sopimus, josta on toinen vuosi jäljellä. Vaikka KTP ei ole enää takavuosien kaltainen mahtiseura, FoKoPo-kasvatti on viihtynyt hyvin satamakaupunki Kotkassa.

Toki Forssakin pysyy mielessä.

– Olen varma, että jossakin vaiheessa uraani pelaan vielä täällä. Seura ja kaupunki ovat antaneet minulle niin paljon, että haluan vielä pelata Forssassa, Molenius vakuuttaa.

 

Jo seitsemän kautta Korisliigassa
25 vuotta, 202 senttiä, 95 kiloa.Kasvattajaseura Forssan Koripojat.Pelaa mieluiten nelospaikkaa (iso laituri).Pelannut jo seitsemän kautta Korisliigaa. Kaudella 2012–13 FoKoPossa 41 pelissä ottelua kohden 10,2 pistettä ja 4,3 levypalloa.Pelannut liigaa FoKoPon ohella Kauhajoen Karhussa ja KTP:ssä.Päättyneellä kaudella KTP:ssä 13 peliä, joissa keskimäärin 1,5 pistettä ja 1,5 levypalloa.A-poikien SM-kulta 2011 (Honka Akatemia), A-poikien SM-pronssi 2009–10 (Järvenpään Koripalloseura).42 A-nuorten maaottelua, 42 B-nuorten maaottelua, 28 20-vuotiaiden maaottelua, 10 haastajamaajoukkueen ottelua.

Uusimmat

Fingerpori

comic