Lounais-Häme

Molenius ei tullut jäähdyttelemään

Suomalaiskoripalloilijoista eniten nuorten maaotteluita pelannut Markus Molenius teki keväällä yllättävän siirron palattuaan neljän Kauhajoella ja Kotkassa pelaamansa korisliigakauden jälkeen sarjatasoa alemmas kasvattiseuraansa FoKoPoon.

25-vuotiaana ei ole tapana tulla jäähdyttelemään eikä Molenius niin tehnytkään. Kaksi edellistä liigakautta KTP:ssä olivat niin rikkinäisiä, että peluri päätti ottaa urallaan aikalisän ja palata Forssaan kuntoutumaan.

Molenius ehti jo Forssassa hankkia pelikokemusta kolmelta liigakaudelta ennen kuin FoKoPo tipahti A-divisioonaan neljä vuotta sitten. Ennätykselliset 112 nuorten maaottelua kolunneen 203-senttisen laiturin ei kannattanut lähteä divariin etenkin kuin melkein kaikki liigaseurat olivat forssalaispelurista kiinnostuneita.

Molenius lähti maailmalle tai ainakin Pohjanmaalle Kauhajoen Karhuun, jossa hän vakiinnutti kahden kauden aikana paikkansa runkopelaajana.

Toissa vuonna hän pyrki ammattilaiseksi ulkomaille, mutta kun koeaika Ruotsin liigaseurassa Jämtlandissa ei tuottanut sopimusta, Molenius palasi Korisliigaan ja tällä kertaa KTP:hen.

Kotkassa alkoivat vaikeudet. Molenius pelasi kahden viime kauden aikana vain puolet KTP:n peleistä.

– Toissa syksynä sairastuin keuhkokuumeeseen ja olin pari kuukautta sivussa. Päästyäni pelaamaan loukkasin helmikuussa polven ja olin taas kuukauden pois, Molenius muistelee.

– Viime syksynä olin murtuneen ranteen vuoksi puolitoista kuukautta pois. Tammikuussa jouduin nilkkaleikkaukseen, jonka myötä kausi oli ohi.

Vammakierre sai Moleniuksen miettimään uransa jatkoa.

– Nilkan kuntoutus oli vielä keväällä kesken. En ollut varma tuleeko se kuntoon, joten päätin kahden pilalle menneen kauden jälkeen ikään kuin palata lähtöruutuun ja ottaa uuden startin. Halusin tehdä sen nimenomaan FoKoPossa, joka on antanut minulle niin paljon.

– A-divisioonassa on pelejä puolet vähemmän kuin Korisliigassa, jossa pitää saada itsensä nopeasti pelikuntoon vaikka vain flunssasta. Täällä pystyy kuntoutumaan pitempään.

– Tulin Forssaan sillä tavoitteella, että pelaan täällä ehjän kauden ja palaan ensi kaudeksi Korisliigaan.

Ihan ehjää ei tästäkään kaudesta Moleniukselle tule. Nilkka on kunnossa, mutta syyskuussa hän joutui huilaamaan muutaman harjoituspelin selkäkramppien vuoksi ja kaksi lokakuun lopun sarjapeliä jäivät väliin sairaalahoitoakin vaatineen bakteeritulehduksen vuoksi.

Molenius teki paluupäätöksensä jo keväällä, jotta FoKoPo saisi hänen avullaan houkuteltua nuoria lupaavia pelureita Forssaan. Tavoite onnistui, mutta nuoret lupaukset eivät ole vielä loistaneet heille uudessa sarjassa. FoKoPo on voittanut kuudesta pelistään vain kaksi ja killuu tavoitteeksi asettamansa pudotuspeliviivan alapuolella.

– Olemme yksinkertaisesti pelanneet huonosti. Olemme hävinneet kärkiporukoille, kuten sunnuntaina Turulle, mutta myös joukkueille, kuten Oululle, jotka meidän pitäisi ehdottomasti voittaa päästäksemme pudotuspeleihin.

– Meidän pitää nostaa tasoamme ja tarvitsemme onnistumisia laajemmalla rintamalla. Ei riitä jos minä ja amerikkalaiskaksikko teemme yhteensä noin 60 pistettä. Muun joukkueen pitää tehdä enemmän kuin 15 pinnaa, Molenius analysoi.

FoKoPo on kyllä tehnyt pisteitä lähes kärkijoukkueiden tahdissa, mutta sen keskimäärin 95 pistettä päästänyt puolustus on sarjan huonoin.

– Olemme hävinneet korintekokilpailut emmekä ole voittaneet yhtään peliä puolustuksen avulla, Molenius myöntää.

Molenius sanoo ettei korinteko ole hänelle päätavoite.

– Pyrin ensisijaisesti auttamaan muita pelaajia, mutta toki itsekin pitää sen verran pystyä näyttämään, että joku liigaseura olisi keväällä minusta kiinnostunut.

Molenius on Forssassa kokopäivätoiminen koripalloilija. Peliuransa ohella hän valmentaa Feeniks Basketin C-pojissa sekä syksyllä käynnistyneissä koriskouluissa. FL

Markus Molenius
25 v. 203 cm laitahyökkääjä112 nuorten maaottelua, 10 maaottelua haastajamaajoukkueessa19-v. SM-kulta (Honka) ja SM-pronssi (JKS)Korisliigaura:2008-09 FoKoPo, 2 ottelua2009-10, FoKoPo 36 ot. 3 p./1,3 l.2012-13 FoKoPo 41 10,2/4,32013-14 Kauhajoki 45 7,0/2,62014-15 Kauhajoki 51 6,5/2,62015-16 KTP 26 5,0/2,42016-17 KTP 13 1.5/1,5

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti