Lounais-Häme Forssa

Monikylään 550 lasta ja salin kokonaisalaksi 1650 neliötä – Talsoilan koulu pääsee tikunnokasta ja huomio 2022 koko kouluverkkoon

Talsoilan koulu pääsee tikunnokasta.
Talsoilan koulun lakkauttamisen sijaan kaupunginhallituksen esitys puhuu koko kouluverkon tarkastelusta uudelleen 2022, jos lapsimäärät vain laskevat. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan kaupunginhallitus ehdottaa valtuuston tarkentavan ensi maanantaina kesäkuista monitoimikeskuspäätöstään niin, että monitoimikeskukseen suunnitellaan tilat nykyisten Kurjenpesän ja Taikatuulen päiväkotien lapsille sekä Kuhalan ja Tölön koulujen vuosiluokkien 1.– 6. oppilaille ja Tölön koulun pienryhmille.

Lisäksi kaupunginhallitus ehdottaa vuonna 2022 tarkasteltavaksi palvelutarvetta ja koko kouluverkkoa mukaan lukien oppilasennusteet ja koulujen kuntoarviot. Viime syksynä huomio siirtyi laskeviin oppilasennusteisiin, ja selvitettäviin vaihtoehtoihin nousi Talsoilan koulun mahdollinen lakkauttaminen 2022. Nyt Talsoila pääsee tikunnokasta.

Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan päätösehdotuksen äänin 8–2 Ilkka Joenpalon (sd.) pidättäytyessä äänestämästä. Johanna Häggman (kesk.) ehdotti Timo Norrin (kesk.) kannattamana, että päätösehdotus hylätään ja asia palautetaan uudelleen valmisteltavaksi. Kaupunginjohtajan päätösehdotuksen kannalle asettuivat Kaisa Lepola (sd.), Jouko Haonperä (kok.), Matti Luostarinen (ps.), Janne Nieminen (vas.), Minna Penttilä (kok.), Tarja Rajahalme-Tahvanainen (sd.), Matti Uutela (sd.) ja varajäsen Lotta Saarenmaa (kok.).

 

Monitoimikeskuksen koululaisten ja päiväkotilasten kokonaismääräksi tulee näin 550 aiemman 700 lapsen sijasta. Keskuskouluun on tarkoitus keskittää monitoimikeskuksen valmistumisen jälkeen 7.–9. vuosiluokkien opetus.

Monitoimikeskuksen pienryhmät mitoitetaan forssalaisten lasten tarpeiden mukaisesti eli noin 100 oppilaalle ja 14 opetusryhmälle. Kaupunki voi myydä vapaita oppilaspaikkoja jatkossakin Tammelan, Jokioisten ja Humppilan kunnille, jos tilaa on.

 

Luitko tämän: Monikylästä esitetään kevytversiota: Monitoimikeskus vain alakoululaisille – Talsoilan koulu säästymässä

 

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että monitoimikeskuksen yhteyteen rakennetaan liikuntasali, joka sosiaali-, varasto- ja mahdollisine katsomotiloineen on kokonaisalaltaan enintään 1650 neliömetriä. Liikuntasaliin mahtuisi hyvin kaksi vierekkäistä koripallokenttää. Kaupunki hakee liikuntasaliin rakentamiseen 750 000 euron avustusta veikkausvaroista.

Sivistys- ja tulevaisuuslautakunta oli esittänyt 1260 neliön liikuntatilaa sekä riittävää katsomoa.

Sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen ja kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi ovat korostaneet, että huomiota herättävän esimerkillinen monitoimikeskus, Monikylä, syntyy pedagogiset tarpeet täyttämällä, järkevällä suunnittelulla, osallistamisella, tilojen yhteiskäytöllä ja järkivihreillä arvoilla. Hankkeeseen haetaan myös vihreää rahoitusta.

Monikylän sijoittamista Tölön pellolle puoltaa se, ettei tarvita kalliita väistötiloja rakentamisen ajaksi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

4.6.2020

Fingerpori

comic