Lounais-Häme Forssa

Monikylän liikuntasalille avustusta 750 000 euroa – Salin suunnittelu jatkuu valtuuston syyskuisen päätöksen pohjalta

Sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen sanoo, että virkamiehet jatkavat salin suunnittelua valtuuston päätöksen pohjalta, eli 640 neliömetrin mukaan.
Monikylän ympärillä on käyty monivivahteista keskustelua jo vuosien ajan. Kasvatus- ja opetuspäällikkö Tiina Kemppainen esitteli aihetta valtuuston iltakoulussa maaliskuussa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Monikylän ympärillä on käyty monivivahteista keskustelua jo vuosien ajan. Kasvatus- ja opetuspäällikkö Tiina Kemppainen esitteli aihetta valtuuston iltakoulussa maaliskuussa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssaan suunnitteilla oleva monitoimikeskus, työnimeltään monikylä, sai opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää valtionavustusta täysimääräisenä, eli maksimissaan 750 000 euroa. Avustusta myönnetään enintään 30 prosenttia hankkeen arvonlisäverottomasta kustannusarviosta, maksimissaan 750 000 euroa.

Forssan kaupungin sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen iloitsee ministeriön myöntämästä avustuksesta.

– Tosi paljon on sen eteen tehty töitä monella saralla, sekä poliitikot että virkamiehet. Olemme viestittäneet laajasti, että tämä on meille tärkeä hanke, Pynnönen kertoo.

 

Suunnitteluun lisää mahdollisuuksia

Avustuksen lopullisen suuruuden määrittelevät piirustukset, kuvat ja kustannusarvio, jotka on toimitettava aluehallintovirastolle vuoden loppuun mennessä.

– Olen saanut päätöksen jälkeen kuntalaisilta useita tekstiviestejä ja kyselyjä, jotka koskevat liikuntasalin kokoa. Olen kaikille todennut, että valtuusto päätti syyskuussa salin lattiapinta-alaksi 640 neliömetriä ja virkamiesten tekemä suunnittelu jatkuu sen pohjalta, Pynnönen painottaa.

– Pientä väljyyttä myönnetty avustus salin suunnitteluun antaa. Sillä varmistetaan saliin asianmukaiset tilat koulun ja päiväkodin tarpeisiin, mutta sen avulla pystytään paremmin huomioimaan myös iltakäyttäjiä, hän jatkaa.

 

Lue myös: Monitoimikeskukseen pienempi sali

 

Lopullinen päätös ensi vuonna

OKM vahvisti liikuntapaikkojen perustamishankkeiden rahoitussuunnitelman vuosille 2020-2023 ja se toimii pohjana ministeriön myöntäessä valtionavustuksia liikuntapaikkojen perustamishankkeisiin ensi vuonna. Suunnitelma on tehty sillä edellytyksellä, että eduskunta osoittaa liikuntapaikkarakentamiseen riittävät määrärahat vuosina 2020-2023. Varat tulevat Veikkauksen keräämistä rahoista, jotka saattavat pienentyä merkittävästi lähivuosina muun muassa osan pelikoneista poistuessa kaupoista.

Avustettavat kohteet ja avustuksen määrä harkitaan lopullisesti vuosittaisten avustushakemusten perusteella.

 

Salin hinta noin 2,5 miljoonaa euroa

Mikään ei ole vielä Pynnösen mukaan varmaa avustuksen osalta, mutta erittäin todennäköisenä hän sen saamista pitää. Forssan kaupunki jätti hakemuksensa valtionavustuksesta viime vuoden lopulla. Silloin hakemus tehtiin isommalle liikuntasalille. Kaupunki on pitänyt aluehallintoviraston koko ajan ajan tasalla hankkeen etenemisestä.

Pynnönen uskoo, että lopullisissa suunnitelmissa liikuntasalin kustannusarvion on lähellä 2,5 miljoonaa euroa, jolloin saatu avustuskin on lähellä myönnettyä 750 000 euroa. Ykkösvaiheen suunnitelmissa liikuntasalille ei laskettu erillistä hintaa, mutta vuoden loppuun mennessä toimitettavassa laskelmassa näin pitää tehdä.

Koko monikylälle kaupunginvaltuusto asetti hintakatoksi 21 miljoonaa euroa. FL

 

Näin Monikylästä on kirjoitettu

19.4.2016 kaupunginhallitus päätti palauttaa palveluverkon tilahankesuunnitteluun varatun määrärahan uudelleenvalmisteluun. Tuolloin muutama hallituksen jäsen väitti, että asia on tuotu kiireellä ja valmistelematta päätettäväksi. Hallituksen puheenjohtaja Mika Penttilä tuohtui väitteistä ja totesi, että hänen uskonsa monitoimikeskuksen rakentamista kohtaan alkaa olla menetetty.

3.5.2016 elettiin kriisitunnelmissa. Hallitus päätti Johanna Häggmanin (kesk.) esittämänä, että palveluverkkoselvittelyä jatketaan kaupungin omana työnä ja palveluverkkoa koskeva päätöksenteko siirretään ensi vuoden huhtikuussa valittavan uuden kaupunginvaltuuston tehtäväksi.

11.6.2018 valtuusto päätyi uuden monitoimikeskuksen rakentamisen kannalle, tosin äänestyksen jälkeen. Ilkka Joenpalo (sd.) sanoi, ettei pidä valmistelua hyvänä.

11.12.2018 sivistyslautakunta esitti monitoimikeskuksesta kevytversiota.

14.1.2019 valtuusto halusi lisää tietoa muun muassa kustannuksista ja siirsi päätöksentekoa.

26.3.2019 valtuusto päätti äänestyksen jälkeen rakentaa monitoimikeskuksen isolla liikuntasalilla.

9.9.2019 valtuusto päätti kolmen äänestyksen jälkeen, että monitoimikeskus rakennetaan pienellä liikuntasalilla.

26.11.2019 opetus- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) päätti, että monitoimikeskus saa 750 000 euroa valtionavustusta.

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic