Lounais-Häme Forssa

Monikylän pääurakasta vain yksi tarjous – Muissa tarjouksissa näkyi urakoiden pilkkominen myös paikallisten rahkeisiin sopiviksi

Monitoimikeskuksen urakoiden pilkkominen tuotti tulosta. Kaupunginhallitus pui maanantaina tarjousten yhteenvetoa lähettääkseen sen sitten valtuustolle.
Julkisivukuva Forssan monitoimikeskuksesta. Kuva: Muu
Julkisivukuva Forssan monitoimikeskuksesta. Kuva: Muu

Forssan monitoimikeskuksen urakkatarjousten jättöaika päättyi kuluvan viikon alussa. Tarjouksia on nyt vertailtu ja vedetty yhteen päätäntää varten.

Kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi toteaa yleissilmäyksenä, että kaikkiin muihin paitsi pääurakkaan tuli tarjouksia mukavasti. Pääurakkaan eli rakennusteknisiin töihin tuli vain yksi urakkatarjous.

– Siinä kävi niin, että kaikista suurimmat yritykset eivät olleetkaan kiinnostuneita loppujen lopuksi. Tässä näkyi se, että tarjosimme tällä urakoiden pilkkomisella mahdollisuutta paikallisille ja seutukunnallisille yrityksille. Se on tässä ollut äärimmäisen tärkeää koko ajan, Kesäniemi sanoo.

Merkittävä osa tarjouksista tuli seudulla toimivista yrityksistä, mikä oli kaupungin toiveenakin.

Pääurakan lisäksi kaupunki pyysi tarjoukset maanrakennusurakasta, julkisivujen muurausurakasta, runkourakasta, vesikattourakasta, ilmanvaihtourakasta, putkiurakasta, rakennusautomaatiourakasta ja sähköurakasta.

Lue myös: Forssan monitoimikeskuksen urakat on pilkottu myös paikallisten ulottuville – Rakentamisen on määrä alkaa loppusyksystä (FL 11.8.2020)

Hallitus ei hyväksy, vaan lähettää valtuustolle ”parhaan näkemyksen”

Seuraava kaupunginhallitus kokoontuu maanantaina 14.9. ja käsittelee monitoimikeskusta urakkatarjousten tiimoilta. Kaupunginhallitus ei silti tässä vaiheessa hyväksy yhtään tarjousta.

Tekninen johtaja Antti Heinilä toteaa, että työlistalla päällimmäisenä oli tuottaa kaupunginhallitukselle kooste siitä, kuinka saapuneet tarjoukset suhtautuvat Monikylän määrärahavaraukseen.

Tavoitteena on Heinilän mukaan se, että maanantaina kokoontuva kaupunginhallitus lähettäisi Monikylä-asian ja ”parhaan mahdollisen näkemyksen” sen kustannuksista valtuustolle, joka sitten voisi valtuuttaa kaupunginhallituksen hyväksymään tarjoukset.

Aikataulu on ripeä, sillä kaupunginvaltuuston seuraava kokous on maanantaina 21.9. Kaupunginvaltuutetuilla on tällöin paikka sanoa hankkeen viimeinen sana: ampua lähtölaukaus tai viheltää peli poikki.

Monitoimikeskuksen rakentamisen pitäisi alkaa loppusyksystä, ja koko hankkeen on tarkoitus olla valmis syksyllä 2022.

Lue myös: Forssan valtuusto kumosi ensin oman Monikylä-päätöksensä ja päätti siitä uudelleen yhdellä lisäyksellä (FL 17.8.2020)

Valintaperusteena kokonaistaloudellinen edullisuus

Monitoimikeskuksen tarjouksia ei ehditty vetää yhteen viime torstaihin mennessä, jolloin muut kokousasiat saatiin kokoon kaupunginhallituksen esityslistalle. Monitoimikeskusasia saatiin lähetettyä perästä päin perjantaina.

Asian valmistelua hidasti se, että virkamiehistö oli keskellä kulunutta työviikkoa kiinni maakunnallisessa Valpas 2020 -yhteistoimintaharjoituksessa.

Urakkatarjouksissa valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus. Laatupisteiden osuus vertailussa on 15 prosenttia.

Monitoimikeskuksen hinta ei saa kaupunginvaltuuston päätöksen mukaan ylittää 21 miljoonaa euroa, johon ei lueta ensikertaista kalustusta, hankevarauksia eikä Tölön koulun purkukustannuksia. FL

700 lapsen ja nuoren oppimiskeskus

Forssan monitoimikeskuksesta on suunniteltu varhaiskasvatuksen, peruskoulun 1.–9.-vuosiluokkien ja pienryhmien eli yhteensä noin 700 lapsen ja nuoren oppimiskeskusta.

Monitoimikeskus korvaa nykyiset Tölön ja Kuhalan koulut ja Kurjenpesän sekä Taikatuulen päiväkodit.

Tölön ja Kurjenpesän kiinteistöt puretaan. Kuhalan koululle ja Taikatuulen päiväkodille haetaan ensisijaisesti uusia ulkopuolisia käyttäjiä ja nuo kiinteistöt tulevat vuokrattaviksi tai myytäviksi.

Forssan kaupunki otti monitoimikeskuksen rakentamiseen 10 miljoonan euron lainan halvimman tarjouksen tehneeltä Kuntarahoitus oyj:ltä.

Laina on tasalyhenteinen. Ensimmäinen lyhennys on tammikuussa 2022 ja viimeinen erä maksetaan vuonna 2040.

Rakennuksen kerrosalaksi tulee 8716 neliötä. Liikuntasalin knentän koko on noin 670 neliötä.

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic