Lounais-Häme Forssa

Monikylästä ei syntynyt päätöstä Forssan valtuustossa - Katsotaan maaliskuussa uudelleen

Valtuusto haluaa lisää tietoa muun muassa kustannuksista.
Monitoimikeskusta ollaan oltu sijoittamassa Tölön koulun viereiselle pellolle. Osa valtuutetuista toivoi, että myös sijaintia mietittäisiin uudelleen.

Maanantai-iltana yhden asian äärelle, eli monikylästä päättämään kokoontunut Forssan kaupunginvaltuusto siirsi päätöksentekoa eteenpäin. Lukuisten ryhmä- ja henkilökohtaisten puheenvuorojen jälkeen valtuusto päätyi äänin 25–18 palauttamaan päätöksen uudelleen valmisteltavaksi.

Kokouksessa käytetyissä puheenvuoroissa asian päättämistä meneillään olleessa valtuustossa kannattivat lähinnä kokoomuksen, perussuomalaisten ja vasemmiston edustajat.

Päätöksen palauttamista esitti Ilkka Joenpalo sdp:n ryhmäpuheenvuorossa. Joenpalon mukaan monikyläesityksen valmistelun lähtökohtana tulee olla yhtenäiskoulu. Paljon keskustelua herättänyt liikuntasalin koko tulee Joenpalon mukaan mitoittaa koulun, ei urheiluseurojen tarpeiden mukaan.

Joenpalo edellytti palautusesityksessään myös, että monikylästä päästään päättämään maaliskuun valtuustossa ja että tarjolla päätöksenteon tueksi on tuolloin myös karkea kustannusarvio.

Palautusesitys sai kannatusta usealta taholta. Siihen lisättiin myöhemmissä puheenvuoroissa saatteeksi vielä se, että valtuustolle järjestetään yhteinen iltakoulu asian tiimoilta ja että seutuyhteistyön mahdollisuuksia selvitetään. Viimeistä kohtaa päästään edistämään kenties jo tänään, kun seudun puheenjohtajat ja kuntajohtajat kokoontuvat yhteen.

Lisää aiheesta luvassa Forssan Lehden verkkosivuilla tiistaina ja painetussa lehdessä keskiviikkona.

 

Lue myös: Tuleeko Keskuskoulusta jättikoulu, jos monitoimikeskuspäätös etenee nykymuodossaan? Sivistysjohtajan mukaan ei

Uusimmat

Näkoislehti

12.8.2020

Fingerpori

comic