Lounais-Häme Forssa

Forssan kaupunginvaltuusto teki lopullisen päätöksen: Monikylästä 700 nuoren opinahjo

Forssan valtuuston ratkaisu monitoimikeskuksesta syntyi yhdellä äänestyksellä.
Kuva: Lassi Puhtimäki
Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan kaupunginvaltuusto päätti reilun puolentoista tunnin keskustelun ja yhden äänestyksen jälkeen, että monitoimikeskuksesta tulee varhaiskasvatuksen ja peruskoulun 1.–9. vuosiluokkien ja pienryhmien oppimiskeskus noin 1200 neliön liikuntasalilla. Valtuusto päätti varata hankkeen toteuttamiseen 21 miljoonaa euroa vuosille 2020–2021.

Monipolvisen keskustelun aikana sivistys- ja tulevaisuuslautakunnan puheenjohtaja Vesa Niininen (sd.) esitti kannatettuna, että monitoimikeskukseen sijoitettaisiin nykyisten Kurjenpesän ja Taikatuulen päiväkotien lapset sekä Kuhalan ja Tölön koulujen 1.–6. vuosiluokkien oppilaat samoin kuin Tölön koulun pienryhmät ja että Keskuskouluun keskitettäisiin monitoimikeskuksen valmistuttua 7.–9. vuosiluokkien opetus sekä vain koulun tarpeita vastaava 640 neliön liikuntasali. Niinisen ehdotukseen sisältyi myös, että Talsoilan koulu voitaisiin lakkauttaa 2022 oppilasmäärän laskun niin vaatiessa. Niininen perusteli esitystään mm. kohtuullisemmalla lainoitustarpeella.

Kaupunginhallituksen esitys voitti Niinisen äänin 31–12. Valtuustoryhmissä äänet hajosivat. Niinisen esityksen takana olivat hänen lisäkseen demareista Ritva Aho, Eino Järvinen, Tomi Karlsson, Emmi Lintonen, Jouni Mäkelä, Kaija-Leena Niemi ja Janne Vuorenmaa ja keskustasta Sirkka-Liisa Anttila ja Johanna Häggman (kesk.), vihreistä Merja Isotalo ja perussuomalaisista Aila Lahtinen.

Voittoisan esityksen takana oli koko kokoomuksen ryhmä ja vasemmistoliiton edustajat sekä keskustasta Arto Heino, Eero Hirvikoski, Marjut Kallioinen, Pentti Mansikkamäki ja Timo Norri, demareista Ilkka Joenpalo, Saara Jokinen, Kaisa Lepola, Tarja Rajahalme-Tahvanainen, Matti Uutela ja Pasi Vikman, perussuomalaisista Matti Luostarinen ja Sami Mattila ja vihreistä Maija Kranni ja kristillisdemokraattien Pekka Murtolahti. FL

Uusimmat

Näkoislehti

30.5.2020

Fingerpori

comic