Lounais-Häme

Monipuolinen Laitila vaikuttaa kentällä ja kabineteissa

Forssan Suupparien Petri Mäkeläinen on kokemuksella mitattuna aivan omassa kastissaan, mutta eipä joukkuekaveri Juha Laitilakaan ole mikään eilisen teeren poika.

Jo 14-vuotiaana FoSun edustuksessa debytoinut Laitila on tälläkin kaudella joukkueen tehokkain pistemies, laituri on paukuttanut 15 ottelussa 16 maalia ja jakanut 19 maalin johtanutta syöttöä. 35 tehopisteellä 32-vuotias Laitila on joukkueensa pistepörssin ykkönen ja 2. divisioonan Länsirannikon pörssissä viides.

-Alkukausi oli minulle vaikea, sillä sairastelin ja jouduin syömään kaksi kuukautta antibiootteja. Nyt on paljon mukavampi pelata, kun jaksan taas paremmin, Laitila kertoo.

 

Laitila tunnettiin nuorempana varsinaisena maalitykkinä. Forssalaispeluri heiluttaa verkkoja yhä ahkeraan, mutta on pelaajana monipuolisempi kuin takavuosina.

Liikettä riittää molempiin suuntiin kentällä ja syötöt napsahtelevat kohdilleen.

-Onhan se oma pelaaminen monipuolistunut. Nuorempana olin lähinnä maalintekijä, mutta nykyään tulee myös syöteltyä paljon. Pidän molemmista, maalien tekemisestä ja syöttämisestä.

Laitila on säästynyt isommilta vammoilta. Paikat ovat kunnossa ja virtaa riittää. Perheellisenä ja työssä käyvänä miehenä hänen elämässään on silti paljon muitakin asioita kuin salibandy.

Laitila kertookin pelaavansa nykyään niin sanotusti kauden kerrallaan.

-Tasapainotteluahan tämä on. Voi olla, että jatkan pelaamista ensi kaudella, mutta on myös mahdollista, että lopetan tämän kauden jälkeen.

 

FoSun kausi 2. divisioonassa on sujunut vähän samaan tapaan kuin Laitilalla. Aluksi oli hankalaa, mutta kauden edetessä tahti on parantunut.

Joukkueen tavoitteena on edetä Länsirannikon lohkon pudotuspeleihin, ja niihin joukkue on tätä vauhtia menossa, kun runkosarjaa on vielä neljä ottelua pelaamatta.

-Hyökkäyspelimme on ollut vahvaa, meiltä löytyy kolme ratkaisuihin pystyvää kentällistä.

Mikäli FoSu aikoo pärjätä pudotuspeleissä ja edetä Divarin nousukarsintaan saakka, pitää joukkueen peli parantua vielä nykyisestä.

– Virheiden määrä pitää saada minimiin. Olemme omilla syötöillämme tarjonneet vastustajille tekopaikkoja, Laitila sanoo.

Laitila pitää nousua Divariin mahdollisena, vaikka helppoa se ei missään nimessä ole. Paluu divaritasolle vaatii täydellistä onnistumista monivaiheisessa karsinnassa.

-Olisi tärkeä, että saisimme edustusjoukkueen Divariin. Pystyisimme tarjoamaan junioreille sen jälkeen tasokkaan edustusjoukkueen, eivätkä isot naapuriseurat veisi enää meiltä lupauksia.

 

Laitila vaikuttaa myös salibandyn järjestötoiminnassa. Hänet valittiin hiljattain Suomen Salibandyliiton valtuustoon.

-Haluan tuoda pelaajien asiaa esille. Liiga- ja Divaripelaajat tekevät valtavasti töitä, mutta vain harva elää pelaamisella. Suurin osa joutuu käymään töissä tai opiskelee pelaamisen ohessa, kertoo ammattimaisempaa otetta salibandyyn kaipaava Laitila.

Laitila aikoo pitää myös FoSua esillä. Hänen mukaansa liitosta ollaan helposti yhteyksissä lähinnä suurten kaupunkien isoihin seuroihin. Pienet jäävät jalkoihin, jos eivät ole itse aktiivisia.

-Rantasen Jukka on tehnyt liiton suuntaan hyvää työtä, Laitila toteaa FoSun puheenjohtajasta, joka valittiin nyt liiton hallitukseen.

Laitilalla on näkemystä myös FoSun toiminnan kehittämiseksi.

-Tärkeintä olisi saada FoSuun palkallinen seuratyöntekijä. Sen ei pitäisi olla mikään edustuksen valmentaja, vaan ihan kaikkia asioita hoitava seuratyöntekijä. Vapaaehtoiset ovat kovilla ja väsyvät, Laitila toteaa. FL

 

Juha Laitilan pitkä tie junnusta konkari-hyökkääjäksi
32 vuotta, 188 senttiä, 78 kiloa.Asuu Forssassa.Perheellinen; vaimo ja poika.Hyökkääjä, pelaa mieluiten vasemmalla laidalla.FoSun edustuksen mukana jo 14-vuotiaasta saakka.FoSun lisäksi pelannut Gunnersissa Tampereella ja Leiskussa Loimaalla.Tällä kaudella FoSussa 2. divisioonassa 15 pelissä tehot 16+19=35.Divarissa noin 150 pelissä vajaat 400 tehopistettä, 2. divisioonassa 400-500 tehopistettä.Uran huippuhetkiä nousut Divariin, suurin pettymys keväällä -12, kun FoSu jäi pisteen liigakarsinnasta Laitilan koottua Divarin ennätyspisteet 59+31=90.

Uusimmat

Fingerpori

comic