Lounais-Häme

Monipuolista rakentamista ja remontointia perheenjäsenten voimin

Vuonna 2010 perustettu Laatu-JJ Rakennus oy teki ensimmäiset vuodet rakennusalan töitä lähinnä Helsingissä. Toimitusjohtaja Janne Suomisen mukaan yrityksen kotikunnasta Forssasta tai seutukunnalta ei juuri soittoja tai kyselyjä tullut.

Tällä hetkellä yrityksellä on yksi iso tilaaja Helsingistä, mikä kattaa 20–30 prosenttia yrityksen liikevaihdosta, lopuista töistä valtaosa tehdään Forssan seudulla, mutta yritys operoi pääsääntöisesti 150 kilometrin säteellä Forssasta. Suomisella on näkemys siitä, miksi tilauskirja on kääntynyt kotiseutuvoittoiseksi.

-Meillä on periaate, että teemme kaiken kerralla kuntoon. Emme ole markkinoiden kallein, muttemme halvinkaan yritys. Pyrimme siihen, ettei sutta synny ja reklamaatioita tule, mutta joskus niitä väkisin tulee. Kun näin tapahtuu ja kyse on tekemästämme inhimillisestä virheestä, korjaamme sen, Suominen kertoo.

Yhtiön toinen omistaja, Jannen isä Jari Suominen sanoo, että sovitusta asiasta luistamiset eli kansankielellä oharit ovat alalla yleisiä. Jari Suominen lupaa, että heidän yrityksestään käydään aina katsomassa pienimmätkin kohteet paikan päällä, kun joku soittaa. Kaikki rakennustekniset työt yritys tekee omin voimin, ainoastaan sähkö- ja putkityöt pitää teettää niihin luvat omaavilla yrityksillä.

-Kun saamme tilauksen, palkkaamme tarvittaessa työntekijöitä lisää, emme ketjuta töitä käyttämällä aliurakoitsijoita. Näin kannamme aina itse vastuun töistämme ja saadun palautteen perusteella moni arvostaa sitä, että työntekijät tulevat samasta yrityksestä. Vastaamme myös asiakkaan yhteydenottoon sen jälkeen kun työ on tehty, hän sanoo

-Pienen homman perässä ei rahallisesti olisi järkeä mennä, mutta otamme sen silti, koska kyse on jatkumosta. Pikkuhommat ovat poikineet myöhemmin isompia töitä samoilta asiakkailta, Janne Suominen toteaa.

 

Laatu-JJ rakennus erottuu monesta rakennusalan yrityksestä myös sillä, että se tarjoaa asiakkaalle periaatteessa samassa paketissa suunnittelutyöt. Jarin tytär ja Jannen sisko Riikka Koistinen pitää suunnittelutoimistoa yrityksen toimipisteen yhteydessä Munkinaistentiellä. Samoissa tiloissa toimii myös Jarin toisen tyttären Lauran kosmetologialan yritys. Perheen lapsista nuorin Samu keskittyy jääkiekkoon, mutta käy kesätöissä rakennusfirmassa.

-Uuteen kohteeseen suunnittelija olisi asiakkaalle loistava valinta ja häneen kannattaa olla yhteydessä hyvissä ajoin. Usein luullaan, että suunnittelija maksaa paljon, mutta tarpeista riippuen suunnittelu kustantaa muutaman prosentin koko hankkeesta. Muualla suunnittelijan käyttö on jo yleistynyt, uskon sen yleistyvän Forssan seudullakin, Koistinen mainostaa.

-Kun kohde on hyvin suunniteltu, työ halpenee, Jari Suominen huomauttaa.

Tällä hetkellä Koistinen suunnittelee sisustuksen Laatu-JJ:n saneerauskohteista noin 10 prosenttiin, mutta jatkossa Koistisen osuus kasvanee, kun hän alkaa tehdä suunnittelua päätoimisesti.

 

Suomisten yrityksellä on tällä hetkellä yhdeksän työntekijää. Liikevaihto oli viime vuonna 1,3 miljoonaa euroa. Työkohteista 95 prosenttia on saneerauskohteita. Tulevaisuutta isä ja poika pohtivat niin, että Jannen valmistuttua kahden vuoden kuluttua rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööriksi toimintaa joko jatketaan remonttipuolella ja tähytään isompiin kohteisiin tai sitä keskitetään enemmän uudiskohteisiin. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti