Lounais-Häme

Monitoimikeskuksen pyörät lähtevät pyörimään

Forssan kaupunginvaltuusto äänesti maanantai-iltana monitoimikeskuksen rakentamisesta, mikä korvaisi Tölön ja Kuhalan koulut sekä Kurjenpolven ja Taikatuulen päiväkodin. Kokouksessa valtuutettu Vesa Niininen (sd.) esitti Emmi Lintosen (sd.) kannattamana, että kaupunginhallituksen päätöseritys kumottaisiin ja palattaisiin toteuttamaan jo valmiita Tölön koulun saneeraussuunnitelmaa. Äänestyksessä Niinisen esitys kaatui äänin 30–13.

Kaupungintalolla päätökseen oltiin tyytyväisiä.

-Päätös oli selvästi tulevaisuutta ja lapsia varten. Olen pitkän prosessin jälkeen väsynyt, mutta onnellinen, Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi sanoi.

Kesäniemi myös painotti, että päätös on kaupungin strategian mukainen, joka korostaa Forssaa koulutus- ja kulttuurikaupunkina.

-Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat olleet tässä vuosien mittaan mukana. Kaikille täytyy antaa iso tunnustus, kuten myös vastuullisille päättäjille, jotka siunasivat tämän ratkaisun. Ei ollut varmasti helppoa tehdä päätöstä ryhmien sisälläkään, mutta olen ylpeä päätöksenteosta.

 

Prosessi etenee seuraavaksi kilpailutukseen, joka on kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Kaisa Lepolan mukaan myös yksi syy, miksi monitoimikeskuksen tarkkaa hintaa ei ole ilmoitettu julkisuuteen.

-Kilpailutuksen kannalta on oleellista, että puhumme vain suurpiirteittäin hinnoista eikä tarkasta hintalapusta. Tiedämme kuitenkin tarkkaan, millä hinnoilla tämän tyyppisiä projekteja on toteutettu, Lepola vakuutti.

Forssan kiinteistöpäällikkö Jukka Perälä toivoo, että suunnitteluvaiheeseen saataisiin kustannuslaskija.

-Kustannuslaskija, joka päivittäisi hintaa suunnittelun edetessä, pitäisi meidät kartalla siinä, missä menemme. Se antaisi meille raamit, Perälä totesi.

Perälä odottaa rakennustöiden alkavan ensi vuoden syksyllä.

 

Kaupungin johdossa ollaan yhtä mieltä, että koulujen ja päiväkotien henkilöstö sekä lasten huoltajat täytyy saada mukaan suunnitteluvaiheeseen.

-Olemme käyneet hakemassa oppia muista isoista hankkeista ja siellä on korostettu riittävää aikaa suunnittelulle, etenkin pedagogiselle suunnittelulle, Forssan sivistystoimenjohtaja Jarmo Pynnönen kertoi.

-Keskeistä on saada pedagogiselle puolelle vastuuhenkilö, joka on puolueeton, vastuullinen ja aktiivinen. Tämä on hyvin pitkälti vuoropuhelua, Kesäniemi lisäsi.

 

Monitoimikeskushanke on yksi Forssan historian suurimmista rakennusprojekteista, joten valmistelut ovat olleet mittavat, vaikka hankkeen vastustajien mielestä valmistelut eivät olleetkaan riittävät.

Lepolan mukaan valmisteluita ei olisi voitu kuitenkaan tehdä yhtään enempää.

-En tiedä, mikä valmistelumäärä hankkeen vastustajille olisi ollut riittävä. Vähän näytti myös siltä, että osa hanketta vastustaneista ei halunnut ottaa vastaan kaikkea sitä tietoa, jota meillä oli, Lepola kuittasi.

Hankkeen vastustajat saavat kuitenkin myös kiitosta.

-Tietynlainen kriittisyys terävöitti valmistelua ja niin sen pitää ollakin. Kriittisyys jalosti ja vei valmistelua eteenpäin, Pynnönen huomautti. FL

 

Monitoimikeskus voitti äänin 30–13

Kaupunginhallituksen pohjaesitystä kannattivat Suvi Aaltonen (vas.), Sanni Grahn-Laasonen (kok.), Jouko Haonperä (kok.), Arto Heino (kesk.), Eero Hirvikoski (kesk.), Päivi Honkala (kok.), Sirkka-Liisa Ilvonen (vas.), Merja Isotalo (vihr.), Asta Jaakkola (kd.), Saara Jokinen (sd.), Marjut Kallioinen (kesk.), Riikka Kinnunen (kok.), Maija Kranni (vihr.), Kaisa Lepola (sd.), Matti Luostarinen (ps.), Jaana Lähteenkorva (kok.), Pentti Mansikkamäki (kesk.), Sami Mattila (ps.), Jaakko Mäki (vas.), Manu Mäkinen (vas.), Janne Nieminen (vas.), Timo Norri (kesk.), Mika Penttilä (kok.), Minna Penttilä (kok.), Samu Pohjola (kok.), Tarja Rajahalme-Tahvanainen (sd.), Lotta Saarenmaa (kok.), Ossi Stenholm (kok.), Matti Uutela (sd.) ja Pasi Vikman (sd.)

Vesa Niinisen (sd.) tekemän esityksen kannalla olivat myös Ritva Aho (sd.), Sirkka-Liisa Anttila (kesk.), Johanna Häggman (kesk.), Ilkka Joenpalo (sd.), Eino Järvinen (sd.), Tomi Karlsson (sd.), Pia Kuparinen (ps.), Emmi Lintonen (sd.), Jouni Mäkelä (sd.), Kaija-Leena Niemi (sd.), Tapio Virtanen (vas.) ja Janne Vuorenmaa (sd.).

Uusimmat

Fingerpori

comic