Lounais-Häme Forssa

Monitoimikeskuksen rakennuslupa hakuun – Puurakennealoite menossa päreiksi

Puurakennealoite on menossa päreiksi.
Julkisivukuva Forssan monitoimikeskuksesta. Kuva: Muu
Julkisivukuva Forssan monitoimikeskuksesta. Kuva: Muu

Forssan kaupunginhallitus hyväksyi, että kaupunki hakee suunnitelmien mukaiselle monitoimikeskukselle rakennuslupaa. Rakennuslupa pitää hakea kevään aikana, jotta hanke voisi edetä suunnittelu- ja toteutusaikataulun mukaisesti.

Tavoiteaikataulun mukaan monitoimikeskuksen rakentaminen alkaa elokuussa ja päättyy toukokuussa 2022. Monitoimikeskuksen toiminta voisi alkaa näin elokuussa 2022.

 

Kaupunginhallitus käsitteli myös uuden koulun puurakenteisuutta koskevaa valtuustoaloitetta ja ehdottaa, että valtuusto toteaa 19 valtuutetun ja 6 varavaltuutetun allekirjoittaman aloitteen tulleen käsitellyksi loppuun.

Perusteina mainitaan, että monitoimikeskuksen toteuttaminen puurakenteisena vaatisi yhden vuoden ja 600 000 – 800 000 euron lisäsuunnittelun eikä rakennusta voisi edes toteuttaa puurakenteisena ylittämättä reilusti valtuuston asettamaa 21 miljoonan euron hintakattoa. Monitoimikeskuksen käyttöönottokin viivästyisi näin vuodella.

Suunnittelun lähtökohtana on ollut betonirakenteinen rakennus. Kantava runko ja paalut ovat teräsbetonia.

 

Kaupunginhallitus kuitenkin lisäsi päätökseensä rakennusluvan hakemisesta, ettei rakennuslupaa haettaessa tai myönnettäessä oteta kantaa monitoimikeskuksen rakenteeseen. Tarvittaessa lupahakemus ja rakennuslupapäätös voidaan jatkossa muuttaa vastaamaan valtuuston lopullista ratkaisua.

Parviainen Arkkitehdit oy:n pääsuunnittelija, arkkitehti Jani Ristimäki on äskettäin ollut suunnittelemassa Monikylää kooltaan vastaavaa puurakenteista koulua, jonka rakennuskustannukset ovat olleet noin 30 miljoonan euron luokkaa.

Monitoimikeskuksen julkisivut ovat paikalla muurattua tiiltä ja katot peltipintaisia harjakattoja. FL

 

Lue myös: Forssan uusi koulu-päiväkoti nousee kylän ideasta, Tölön Monikylä on muunneltava osiensa summa (FL 28.2.2020)

Uusimmat

Fingerpori

comic