Lounais-Häme

Monitoimikeskuksen suunnittelu aloitetaan sittenkin Forssassa

 

Forssaan suunniteltu monitoimikeskus otti eilen valtuuston kokouksessa askeleen eteenpäin. Pitkän ja ankaran keskustelun jälkeen monitoimikeskuksen suunnittelun aloittamisesta äänestettiin. Kaupunginvaltuusto päätti äänin 24–18 ottaa kuluvan vuoden talousarvioon 170000 euron määrärahan monitoimikeskuksen suunnittelua varten.

Monitoimikeskukseen siirrettäisiin Tölön ja Kuhalan koulut, mahdollisesti Keskuskoulu, Kurjenpesän ja Takatuulen päiväkodit sekä nuorisotila ja keskuskeittiö.

Kaupunginhallitus oli esittänyt valtuustolle, että valtuusto pyytäisi Kuntaliitolta lausuntoa palveluverkkoon liittyvän päätöksentekoprosessin kulusta.

Palveluverkko-päätöstä on soudettu ja huovattu jo pitkään, ja joidenkin valtuutettujen sekä hallitusten jäsenten mielestä päätöksentekoprosessissa on tapahtunut virheitä. Hallitus olisi halunnut Kuntaliitolta objektiivisen lausunnon prosessin oikeudellisesta etenemisestä.

Jaakko Mäki (vas.) teki kuitenkin valtuuston kokouksessa muutosehdotuksen, jossa hän esitti alkuperäisen sivistys- ja tulevaisuuslautakunnan esityksen hyväksymistä. Esityksessä varataan 17000 euron määräraha monitoimikeskuksen suunnitteluun.

Kokoomus ilmoitti heti seisovansa Mäen esityksen takana ja myöhemmin äänestyksessä Mäen ehdotusta kannatettiin yli puoluerajojen.

Vaikka valtuusto päättikin, että monitoimikeskuksen suunnittelu aloitetaan sivistys- ja tulevaisuuslautakunnan esityksen pohjalta, asia saattaa edetä hitaasti.

Johanna Häggman (kesk) varoitti, että luvassa on valituksia päätökseen liittyen. Hänen mukaansa asia tulee etenemään huomattavasti hitaammin nyt, kun Kuntaliiton lausuntoa prosessin etenemisestä ei päätetty pyytää. Hän jätti asiasta eriävän mielipiteensä monien muiden valtuutettujen tavoin.

-En osaa arvioida, mitä eriävät mielipiteet ja valitukset mahdollisesti aiheuttavat. Olen kuitenkin varovaisen toiveikas monitoimikeskuksen tulevaisuudesta, voimakkaasti keskuksen puolesta kokouksessa puhunut hallituksen puheenjohtaja Mika Penttilä (kok.) sanoi heti kokouksen jälkeen.

Kaupunginjohtaja Sami Sulkko ilmoitti, että monitoimikeskuksen suunnitelman pitäisi olla tärkeimmiltä osin valmis marraskuussa, mikäli kaikki sujuu suunnitellusti. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic