Lounais-Häme

Monitoimikeskus jakaa kuntavaaliehdokkaat

Kysymys monitoimikeskuksen rakentamisesta jakaa forssalaiset kuntavaaliehdokkaat. Hieman suurempi osa Forssan Lehden vaalikoneeseen vastanneista ehdokkaista suhtautuu rakentamiseen kielteisesti.

Vaalikoneeseen on tähän mennessä vastannut 129 forssalaisehdokasta.

Monitoimikeskuksesta päättäminen tulee olemaan yksi tulevan valtuustokauden isoimmista päätöksistä. Alustavissa kustannusarvioissa on puhuttu usean kymmenen miljoonan euron investoinnista. Kustannusarvio tarkentuu suunnittelun edetessä.

Monitoimikeskuksen myötä Forssan kouluverkko kävisi läpi rajut muutokset. Monitoimikeskukseen on ajateltu sijoitettavan ainakin Kuhalan ja Tölön koulut. Muita mahdollisia toimintoja olisivat päivähoidon yksiköt ja nuoriso- sekä vapaa-aikatoimen palvelut.

Monitoimikeskusta on esitetty myös uuden keskuskeittiön sijoituspaikaksi.

Vaalikoneeseen vastanneista kuntavaaliehdokkaista kolmisenkymmentä tyrmää monitoimikeskuksen rakentamisen tyystin. Varauksetta keskuksen rakentamiseen suhtautuu puolestaan viitisentoista ehdokasta.

Kielteisimmin asiaan suhtautuvat SDP:n, vasemmistoliiton ja perussuomalaisten ehdokkaat.

Keskustan ehdokkailla hajontaa on selkeästi enemmän. Enemmistö suhtautuu monitoimikeskuksen rakentamiseen kielteisesti, mutta miltei yhtä paljon on heitä, joiden kanta on epävarma tai jotka puoltavat keskusta.

Keskustan nykyinen kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja Johanna Häggman toteaa vaalikoneessa kaipaavansa lisätietoa, mutta saatavilla olevan tiedon ja kaupunkilaisten yhteydenoton perusteella hän ei kannata Forssaan kahden keskustakoulun mallia.

SDP:n ehdokkaissa harvinaisen poikkeuksen tekee valtuuston nykyinen puheenjohtaja Kaisa Lepola, jonka mukaan monitoimikeskuksen rakentaminen voi olla perusteltua, mikäli se on kokonaiskustannuksiltaan edullisempi kuin nykyisten rakennusten remontoiminen.

Eniten monitoimikeskuksen rakentamista puoltavat kokoomuksen ehdokkaat. Vaalikoneen perusteella keskuksen rakentamista kannattavat kaikki ehdokkaat yhtä lukuun ottamatta.

Kaupunginhallituksen nykyinen puheenjohtaja Mika Penttilä (kok.) on kuulunut monitoimikeskuksen puolestapuhujiin alusta asti. Vaalikonevastauksessaan Penttilä toteaa monitoimikeskuksen vaikuttavan alustavien laskelmien pohjalta järkevältä ratkaisulta.

Monitoimikeskuksen suunnittelu on lähtenyt monien vaiheiden jälkeen toden teolla käyntiin tässä kuussa. Forssan kiinteistöpäällikön Jukka Perälän mukaan hankesuunnittelun aloituskokous pidettiin pari viikkoa sitten.

-Ensimmäiseksi arkkitehti tekee rakennettavuus- ja ympäristövaikutusselvitykset kolmelle paikalle, johon monitoimikeskuksen on ajateltu voivan sijoittua. Ne ovat Kuhalan koulun ja Kurjenpesän päiväkodin nykyiset tontit, Tölön koulun nykyinen sijainti ja Tölön koulun viereinen pelto.

Hankesuunnittelun pitäisi olla valmis elokuun loppuun mennessä. Suunnittelun tekee Innovarch Oy.

Tästä pääset Forssan Lehden vaalikoneeseen!

 

Oikaisu 24.3.2017 klo 12:46.

Keskuskoulu ei ole mukana monitoimikeskuksen hankesuunnittelussa. Forssan Lehdessä uutisoitiin perjantaina 24.3. virheellisesti, että keskukseen on ajateltu sijoitettavan Tölön ja Kuhalan koulujen lisäksi myös Keskuskoulu. 

Forssassa tehdyn palveluverkkoselvityksen mukaan on mahdollista, että kaikki yläkoulun oppilaat mahtuvat 2020-luvun aikana yhteen kouluun. Monitoimikeskuksen osalta selvitetään kuitenkin vain Tölön ja Kuhalan koulujen siirtämistä.

Tieto korjattu juttuun.

Uusimmat

Fingerpori

comic